Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

FEYENOORD STAAT ER ALLEEN VOOR IN TILBURG

Feyenoord bewees zich midweeks een slechte dienst in Waalwijk. Behalve dat de ploeg het uitzicht op een prijs verspeelde, veroordeelde het zichzelf ook nog eens tot een wedstrijd die een half uur langer duurde dan de reguliere speeltijd. Het is voor Feyenoord te hopen dat die extra inspanning, de pijnlijke uitschakeling en het ontbreken van het Legioen in Tilburg zondag niet doorwerken als de strijd wordt aangebonden met Willem II.
In Tilburg moet de ploeg van Koeman het zondag zonder volwaardige twaalfde man doen. Feyenoord ging niet akkoord met de opgelegde buscombiregeling, die naar de mening van Feyenoord, haar supportersvereniging en haar supporters om ongegronde redenen werd opgelegd. Voor de spelers zal het een vreemde gewaarwording zijn dat de steun vanaf de tribunes ontbreekt. Het is iets waar de ploeg overigens snel overheen moet stappen, want in Tilburg moet gewonnen worden om de nare smaak van de bekeruitschakeling zo snel mogelijk weg te spoelen.

Als de spelers erin slagen de wedstrijd in Waalwijk even uit de gedachten te zetten, is er reden voor optimisme. Feyenoord won de laatste drie competitieduels op een manier waar het Legioen zich graag mee identificeert. Strijdlust was het sleutelwoord, waardoor achtereenvolgens FC Twente, Roda JC en Vitesse opzij werden gezet. Dat het met minimale cijfers gebeurde en niet zonder het nodige geluk tot stand kwam, gaf aan dat Feyenoord nog lang niet is waar het moet zijn. Dat onderstreepte het woensdag ook in het Mandemakers Stadion. Desondanks werd een voorzichtige zegereeks in de competitie ingezet en het is van het grootste belang dat die ook zondag wordt gecontinueerd. Het is de enige manier om het vertrouwen een positieve impuls te geven én om aansluiting te houden met de bovenste plaatsen.

Op vrijdag had Erwin Koeman nog weinig positief nieuws te melden over de blessuregevallen. Jonathan de Guzman kon tegen RKC niet spelen door een lichte enkelblessure en is met het oog op zondag een twijfelgeval. Datzelfde geldt voor Angelos Charisteas, die nog lichte hinder ondervindt van zijn lies. Het tweetal was tijdens de vrijdagtraining wel aanwezig. De inzetbaarheid van Tim Vincken blijft eveneens twijfelachtig. De rechtsbuiten heeft nog last van zijn hamstring.

Koeman kan zondag in elk geval niet beschikken over Patrick Lodewijks en de langer geblesseerden Ron Vlaar, Romeo Castelen, Pieter Collen, Alfred Schreuder en Sherif Ekramy.

DE TEGENSTANDER

Het begint onderhand een vertrouwd beeld te worden dat Willem II in de onderste regionen van de ranglijst bivakkeert. Onder Robert Maaskant werd er vorig seizoen dramatisch gepresteerd, wat het ontslag van de trainer tot gevolg had. Maar ook onder vervanger Kees Zwamborn ging het niet beter. De zeventiende plaats was het gevolg en pas via de degradatie play-offs wisten de ‘Tricolores’ zich veilig te spelen. Ook dit seizoen gaat het bepaald niet crescendo bij Willem II, dat onder de nieuwe trainer Dennis van Wijk weer een seizoen vol degradatiezorgen tegemoet lijkt te gaan. Al is er aanleiding om te denken dat het de Brabanders misschien wel bespaard blijft.

De Tilburgers verschaften zichzelf de laatste weken wat lucht. Vorige week werd er knap gewonnen van NEC en half oktober werd Heracles verslagen. Zo kon Willem II in korte tijd zes punten bijschrijven na een periode vol van nederlagen. Tussen die overwinningen werd er overigens wel verloren van AZ (4-0) en Sparta (1-0), maar desondanks werden de zorgen verlicht.

Maar zeker niet weggenomen, want Van Wijk heeft één groot probleem: Willem II scoort moeizaam. Negen goals werden pas gemaakt in de laatste elf wedstrijden, wat gezien het blessureleed in de voorste linie geen toeval is te noemen. Mounir El Hamdaoui had dit seizoen zomaar de sensatie kunnen worden, maar de Rotterdammer scheurde zijn kruisbanden en staat nog maanden buitenspel. Ook Iwan Redan was de laatste tijd geblesseerd, maar de aanvaller heeft zijn rentree inmiddels gemaakt. Omdat ook de aanvallende middenvelder Anouir Hadouir weer inzetbaar is, gloort er licht aan het einde van de tunnel en lijken doelpunten een kwestie van tijd. Wat Willem II betreft mag Feyenoord daar aankomende zondag het slachtoffer van worden.

Willem II – Feyenoord
Zondag 12 november om 12:30 uur in het Willem II Stadion
Scheidsrechter: Van Hulten

Vermoedelijke opstellingen
Feyenoord: Timmer; Tiendalli, Greene, Lucius, Bahia; Buijs, Hofs, De Guzman (Pardo); Kolkka, Van Hooijdonk (Charisteas) en Huysegems.
Willem II: Sengier; Wau, Bælum, Van der Struijk, Valencia; Imschoot, Assou-Ekotto, Kargbo; Messoudi, Redan en Bobson.

STATISTIEKEN

LAATSTE TIEN COMPETITIE-ONTMOETINGEN

THUIS
29/12/2005 Feyenoord - Willem II 6-1
13/2/2005 Feyenoord - Willem II 7-0
26/10/2003 Feyenoord - Willem II 2-1
26/10/2002 Feyenoord - Willem II 5-1
25/11/2001 Feyenoord - Willem II 3-1

UIT
30/10/2005 Willem II - Feyenoord 1-3
22/8/2004 Willem II - Feyenoord 0-4
29/2/2004 Willem II - Feyenoord 0-3
25/5/2003 Willem II - Feyenoord 1-1
5/5/2002 Willem II - Feyenoord 0-0