FEYENOORD A1 BOEKT MOEIZAME ZEGE OP DE GRAAFSCHAP

De eerste helft tegen De Graafschap A1 was voor trainer Henk Fräser ‘nog enigszins om aan te zien’. Na een uitermate zwak tweede bedrijf won de A1 nipt, met 2-1. Raymond Watamaleo en Mitchell Schet (foto) zorgden voor de doelpunten. De B1 is in vorm en pakte zaterdag Willem II in: 5-0. Ook voor de C1 stond een confrontatie met Willem II op de planning, maar dat duel ging niet door. De velden in Tilburg waren vanwege de slechte weersomstandigheden onbespeelbaar geworden.
FEYENOORD – DE GRAAFSCHAP GEEN DUEL VOOR FIJNPROEVERS

Feyenoord en De Graafschap wisten zaterdag niet te imponeren. De bezoekers uit de Achterhoek waren met weinig aanvallende intenties naar het Westen afgereisd. Feyenoord wist wat het te doen stond en had ruim een kwartier nodig om de blauw-witte muur te breken. De Graafschap zag zijn opbouw verstoort worden door Hanne Hagary. Hij onderschepte de bal en stuurde Raymond Watamaleo de diepte in. De aanvaller sneed naar binnen en liet de keeper kansloos: 1-0. Tien minuten later bracht de andere flankspeler de marge op twee. Clint van Stee speelde Schet aan, die ook langs zijn belager glipte en knap raak schoot.

Henk Fräser verzocht zijn team in de tweede helft het tempo op te schroeven. De ploeg startte na rust met overtuigend combinatiespel en leek af te stevenen op een grote overwinning, maar na tien minuten was het gedaan met de Rotterdamse dadendrang. De Graafschap A1 kwam terug in de wedstrijd en maakte na zeventig minuten de 2-1. Van Stee werd in de lucht geklopt door een aanvaller van de Superboeren. ‘Het werd nog spannend in de slotfase, we kwamen goed weg’ zei de trainer na afloop. ‘Totaal onnodig. Als liefhebbers heb ik vandaag veel te weinig gezien.’

De volgende speelronde wordt namens Feyenoord afgewerkt in Enschede. Tegen de junioren van FC Twente zullen de jonge Feyenoorders uit een ander vaatje moeten tappen.

Opstelling Feyenoord A1: Cummins; Van Stee, Özcelik, Nieveld (36’ Buijs), Anes Ribeiro; Kobussen, Wijnaldum, Wattamaleo; Schet (75’ Degeling), Hagary (71’ Waisapij), Watamaleo

B1 BLAAST WILLEM II OMVER

De B1 kwam zaterdag uit tegen Willem II. Net als Twente twee weken geleden deden in Rotterdam, hanteerden de Tilburgers een defensieve speelwijze. De Tukkers hielden aan die tactiek nog een punt over (0-0), voor de Tricolores pakte het slechter uit.

Geheel in de stijl van de weersomstandigheden begon Feyenoord, al zeven duels ongeslagen, stormachtig aan het duel. Prima individuele acties van buitenspelers Jerson Cabral en Louis Pedro leidden echter nog niet tot een doelpunt. De score werd niet geheel verrassend geopend door Michael Janotta. De aanwinst, die bij zijn debuut vorige week ook al met scherp schoot, mikte een vrije trap van 25 meter in de kruising: 1-0. Niet veel later verdubbelde hij de score, na een dubbel een-tweetje met Leroy Fer.

Spits Kelvin Leerdam tilde de score na 41 minuten verder omhoog. Hij deed dit op aangeven van Kaj Ramsteijn, die enkele minuten later zelf voor 4-0 zorgde. De centrale verdediger was het meest alert bij een corner. Het slotakkoord was voor Fer, die profiteerde van goed voorbereidend werk van Pedro. Bij 5-0 bleef het in Rotterdam. Heerenveen won op bezoek bij Ajax met 1-2, zodat de Friezen de koppositie blijven delen met Feyenoord B1.

Cor Adriaanse en zijn manschappen staan voor twee verre uitwedstrijden. Volgende week ontvangt Groningen de Rotterdammers voor de beker. De week daarop rijdt de bus naar Heerenveen voor de competitietopper op Skoatterwald.

Opstelling Feyenoord B1: Van der Post; Bruma, Ramsteijn, Schenkeveld, Eekman; Van Haaren, Fer, Janotta (62’ Clasie); Pedro (65’ Van la Parra), Leerdam (55’ Lagouireh), Cabral (55’ Karim)