BLACKBURN INCASSEERT VIJFDE VERLIES OP RIJ

Blackburn Rovers boekte zaterdag zijn vijfde nederlaag op rij in het Premiership. Na eerdere verliespartijen tegen Bolton, Chelsea, West Ham en Aston Villa was dit weekend Manchester United te sterk: 0-1. Over ruim anderhalve week komt de ploeg van Mark Hughes naar De Kuip voor het UEFA-Cup treffen met Feyenoord. Ook Wisla Kraków en AS Nancy verloren hun competitieduels.
Op Ewood Park, waar ruim 26.000 mensen een kaartje hadden gekocht, werd Blackburn Rovers de hele wedstrijd van het kastje naar de muur gestuurd. Toch bleef het in de harde wedstrijd –arbiter Riley deelde zeven gele kaarten uit- maar bij één treffer van de Engelse koploper. Op aangeven van Giggs besliste de Franse spits Saha het duel. Rooney had de overwinning van meer doelpunten moeten voorzien, maar de spits had het vizier niet op scherp staan. Door de zege op Blackburn behoudt Manchester de koppositie. Blackburn daalt door deze nederlaag af naar de vijftiende plaats op de ranglijst.

Nancy stelde zaterdag teleur tegen Lorient. De UEFA-Cup deelnemer ging roemloos onderuit met 2-0. Le-Pen en Namouchi velden na rust het vonnis over dé revelatie van het vorige seizoen. Door dit verlies moet ASNL Sochaux en RC Lens naast zich dulden op de tweede plaats achter Olympique Lyon. Volgende week moet Nancy proberen tegen Troyes het geschonden blazoen wat op te poetsen.

Wisla Kraków speelde zaterdag een thuiswedstrijd tegen Belchatow. Het werd een avond om niet snel te vergeten voor de UEFA-Cup tegenstander van Feyenoord. Ujek bracht de bezoekers al na een minuut op voorsprong. Vervolgens zorgde Matusiak met twee goals voor een onverwachte 3-0 achterstand voor Wisla. De geplaagde ploeg zag tot zijn opluchting dat de man van de openingstreffer (Ujek) voor de pauze van het veld werd gestuurd. Toch wist Wisla de overtalsituatie niet uit te buiten. Belchatow kwam na rust zelfs op 0-4. Blaszczykowski en Brozek verkleinden de score nog tot 2-4 maar konden niet voorkomen dat hun ploeg een nederlaag moest incasseren. Legia Warschau voert nu de Poolse ranglijst aan, gevolgd door Wisla Kraków, dat deze week net als Feyenoord vroegtijdig het nationale bekertoernooi moest verlaten.

FC Basel komt zondagmiddag in de Zwitserse hoogste divisie uit tegen Baulmes.