TUGAY HELD EN SCHLEMIEL BIJ BLACKBURN

Blackburn Rovers heeft zondagmiddag in een hectische wedstrijd gelijkgespeeld tegen Tottenham Hotspur: 1-1. De ploeg van trainer Mark Hughes kwam op voorsprong door Tugay en zag Defoe gelijkmaken vanaf de strafschopstip. Donderdag speelt Feyenoord tegen de Engelsen, die de eerste twee UEFA Cup-wedstrijden wonnen. Nancy en Basel wonnen hun competitieduels, Wisla Krakau verloor van Lódz.
Blackburn – Tottenham eindigde zondag met twintig spelers. Tugay opende de score voor Blackburn. De Turk schoot vanaf 25 meter in de rechter bovenhoek. Na een uur spelen belette diezelfde Tugay oud-Feyenoorder Hossam Ghaly de doorgang in het strafschopgebied van Blackburn. Het betekende de rode kaart voor de doelpuntenmaker. Defoe benutte de strafschop namens Tottenham. Later werd ook Ghaly weggestuurd, vanwege een elleboogstoot. Zijn trainer Martin Jol moest ook vertrekken.

McCarthy probeerde het in de slotfase nog een aantal keer voor de UEFA Cup-tegenstander van Feyenoord, maar wist de keeper van de Spurs niet te kloppen. Brett Emerton vocht vele duels uit met Edgar Davids en onderscheidde zich vooral voor rust door met zijn rechtervoet zijn collega’s meermalen in stelling te brengen. Doelpunten leverden zijn voorzetten niet op.

Ruim 17.000 toeschouwers zagen AS Nancy dit weekend een competitiewedstrijd afwerken tegen Troyes. Nancy was aan zijn stand verplicht dit duel te winnen en deed dit met minimale cijfers: 1-0. Puygrenier werd met een laat doelpunt matchwinner.

Wisla Krakau draait de laatste weken erg stroef. De tienvoudige kampioen van de Poolse liga ging zondag op bezoek bij LKS Lódz. Namens de gastheer maakte Arifovic na zeven minuten 1-0. Stolarczyk kreeg de meegereisde supporters na een half uur op de banken met de gelijkmaker. Opnieuw Arifovic zorgde kort na rust voor 2-1, wat de eindstand betekende. Waar Wisla de eerste maanden van de Poolse competitie regeerde, is de UEFA Cup-deelnemer nu afgedaald naar een vierde plaats op de ranglijst. Zaterdag speelt Wisla opnieuw een uitwedstrijd, tegen Górnik Zabrze.

Basel boekte zaterdag een knappe overwinning op FC Sion. Tegen de nummer 3 van de ranglijst zorgde Sterjovski binnen de minuut voor de eerste goal van Basel. Sterspeler Petric verhoogde de marge na een half uur. Tien minuten voor tijd maakte hij ook de 3-0. Kuljic deed bij het scheiden van de markt nog iets terug namens Sion.

Basel speelt donderdag in Europees verband tegen AS Nancy. De Zwiters hebben net als Feyenoord een punt in Groep E, maar hebben al wel een duel meer gespeeld. Nancy won de eerste wedstrijd van Wisla Krakau.