GESLAAGDE RENTREE VINCKEN BIJ ZWAK JONG FEYENOORD

Jong Feyenoord is voor de vijfde keer dit seizoen tegen een nederlaag aangelopen. De tiende competitiewedstrijd werd maandagavond in Waalwijk ruim verloren: 4-1. Enige lichtpuntje tegen RKC was de rentree van Tim Vincken, die op de weg terug is van een hamstringblessure. De rechtsbuiten speelde zestig minuten mee en verzorgde vanaf de strafschopstip de enige Rotterdamse treffer.
Het seizoen van Jong Feyenoord verloopt tot dusver weinig rooskleurig. Vorige week werd de ploeg van trainer Arnold Scholten uit het bekertoernooi gestoten door Jong AZ en maandag werd alweer de vijfde nederlaag in het nog prille seizoen geleden. De beloften staan daarmee in het rechterrijtje, wat de Rotterdamse topclub onwaardig mag worden genoemd. Niet in het minst omdat het team een half jaar geleden het kampioenschap op de laatste speeldag uit handen gaf.

In Waalwijk hadden de Rotterdammers, die overigens nauwelijks versterkt waren met spelers van het eerste elftal, een stap voorwaarts kunnen zetten en met een overwinning langszij kunnen komen bij RKC. Maar dat vooruitzicht inspireerde geen Feyenoorder tot grote daden. De ploeg presteerde ondermaats, concludeerde Scholten. ‘Een aantal jongens gaf niet thuis. Daardoor ging het niveau zodanig omlaag dat RKC met deze cijfers kon winnen. Het was een verdiende nederlaag, maar met deze grote uitslag heb ik moeite. Er moet echt wat veranderen bij een aantal jongens.’

Een goed resultaat zat er eigenlijk geen moment in. De jonge Brabanders speelden goed en kwamen na zestien minuten verdiend op voorsprong via Luwamo Garcia. Nog voor het half uur maakte Dino Peljto de 2-0. Dankzij Vincken kon Feyenoord nog even hopen. De aanvaller werd na 36 minuten gevloerd in het strafschopgebied en besloot zelf met succes de toegekende strafschop te verzilveren: 2-1. De treffer van Vincken, die net als Lorenzo Davids als enige tevreden mocht zijn over de eigen prestatie, had niet het gewenste gevolg, want drie minuten voor rust was het Tim Janssen die de wedstrijd vroegtijdig in het slot gooide. Een kwartier voor het eindsignaal bepaalde diezelfde Janssen de eindstand.

Jong RKC Waalwijk – Jong Feyenoord 4-1

16’ Garcia 1-0
28’ Peljto 2-0
32’ Vincken 2-1 (strafschop)
42’ Janssen 3-1
74’ Janssen 4-1

Opstelling Jong Feyenoord: Aerts; Achlioui (46’ Ramos), Buijs, Ozcelik (46’ Nieveld), Hammouti; Abubakari, Davids, De Haan; Vincken (60’ Schet), Kogeldans en Sammuel.