PETRIC REDT BASEL OP DE DOELLIJN

Mladen Petric, doorgaans voorin te vinden bij FC Basel, heeft zijn ploeg donderdagavond een uitstekende dienst bewezen door in de laatste minuut een strafschop te keren van Nancy-speler Chrétien. Daardoor bleef het in het St. Jakob-Park bij 2-2. AS Nancy kwam twee keer op voorsprong maar zag de Zwitsers tweemaal langszij komen. De Franse ploeg is volgende week donderdag de tegenstander van Feyenoord.
Na een eerste half uur met kansen voor beide teams opende Kim in de 31ste minuut de score voor de bezoekers. De spits van de Franse ploeg deed dit op aangeven van Zerka. Het was het begin van een hectische fase. Nog geen minuut na de aftrap maakte Basel gelijk. Zanni gaf vanaf rechts hoog voor, de Australische middenvelder Chipperfield zette zijn hoofd succesvol tegen de bal: 1-1. Niet veel later nam Nancy opnieuw de leiding. Berenguer was tien minuten voor rust succesvol uit een vrije trap. Hij mikte de bal links in de hoek, buiten het bereik van keeper Contanzo.

In de 56ste minuut kwam Basel opnieuw op gelijke hoogte. Uitblinker Petric zag zijn vrije trap geblokt worden door Sorin, maar Sterjovski stond op de juiste plaats om de bal alsnog binnen te werken: 2-2. In de laatste minuut leek AS Nancy de winst alsnog te grijpen. Basel-doelman Contanzo maakte in het strafschopgebied een overtreding op Dia en kreeg van de Portugese arbiter de rode kaart getoond. Omdat Basel al zijn wissels gebruikt had, trok Petric de handschoenen aan. De Kroatisch international stopte de inzet van invaller Chrétien en werd daarmee de held van de avond.

Nancy staat tweede in Groep E, met twee punten voorsprong op Feyenoord. Volgende week reist Feyenoord af naar Frankrijk. Daar moet de eerste winst behaald gaan worden door de Rotterdammers.