Fanshop
Fanshop

GEBREK AAN PROFESSIONALITEIT BREEKT BELOFTEN OP: 1-2

Jong Feyenoord heeft zichzelf maandagavond lelijk in de vingers gesneden. De ploeg van Arnold Scholten was hard op weg naar de overwinning op Jong FC Utrecht, maar domme rode kaarten van Sebastián Pardo en Benjamin De Ceulaer deden de ploeg de das om. Het negental Feyenoorders moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen: 1-2. Jasper Bolland en Mohammed Faouzi velden met hun treffers het vonnis.
Feyenoord mocht zich op Varkenoord gelukkig prijzen met een defensieve blunder van de bezoekers. Jahri Valentijn leed na zes minuten dom balverlies, wat Sammuel in staat stelde alleen op doelman Wesley de Ruiter af te stormen. De Braziliaan hield het hoofd koel en mikte geplaatst in de verre hoek: 1-0.Met die comfortabele stand bereikte Jong Feyenoord het rustsignaal, waarmee de prestatie in de resterende veertig minuten werd gecamoufleerd. De beloften speelden een kwalitatief arm duel en konden geen moment hun stempel drukken. De Ceulaer en Vincken kregen nauwelijks aanspeelbare ballen, waardoor er vanaf de flanken geen gevaar werd gesticht. Noemenswaardig was alleen nog een schot van Sammuel, dat net naast verdween.

Jong FC Utrecht deed het nauwelijks beter. De circa vierhonderd toeschouwers op Varkenoord werden dan ook zeker niet verwend. De ploeg van trainer David Nascimento was wel twee keer gevaarlijk via schoten van Ettienne Shew Atjon (voorlangs) en Bolland (over), maar afgezien daarvan onmachtig.Het tegenvallende optreden moet de spelers hebben gefrustreerd. Anders was de actie van De Ceulaer kort na rust niet te verklaren. De Belg werd onreglementair afgestopt en reageerde met de nodige misbaar. De Ceulaer duwde daarbij een tegenstander. Het had een opstootje tot gevolg en –toen de emoties weer wat waren bekoeld bij spelers én trainers- een rode kaart voor de flankspeler.Feyenoord moest kort erna met negen man verder toen ook Pardo werd weggezonden. Onder de noemer frustratie kon de overtreding niet worden geschaard, want wat de Chileen deed was gewoon dom te noemen. Op het moment dat er al was gefloten, vond Pardo het nodig de bal met zijn hand te beroeren en de andere richting op te duwen. Scheidsrechter Van de Waerdt kon niet anders dan Pardo zijn tweede gele kaart te geven.

Ondanks de numerieke meerderheid creëerde FC Utrecht nauwelijks kansen. Dat de gelijkmaker toch viel, was dan ook amper de eigen verdienste. Doelman Erik Cummins had de kopbal van Guiseppe Rossini klemvast moeten pakken, maar slaagde daar niet in. Bolland profiteerde dankbaar in de herkansing: 1-1.

Bij de volgende kans was het weer raak. Invaller Faouzi kroop voor zijn directe tegenstander en kopte de voorzet van Nassir Maachi binnen: 1-2.

Cummins voorkwam enkele minuten later dat het nog erger werd. De 18-jarige keeper pareerde knap de inzet van Darl Douglas. Jong Feyenoord bleef daarna relatief eenvoudig op de been, maar kon in aanvallend opzicht niets meer uitrichten. De zesde competitienederlaag was daarmee een feit.

Jong Feyenoord – Jong FC Utrecht 1-2

Geel: Bolland, Hammouti
Rood: De Ceulaer (54’ wegens duwen), Pardo (63’ 2x geel)
Scheidsrechter: Van de Waerdt

Scoreverloop:
6’ Sammuel 1-0
71’ Bolland 1-1
76’ Faouzi 1-2

Opstelling Jong Feyenoord: Cummins; Ramos, Altheer, Buijs, Hammouti; Abubakari, Pardo, Davids; Vincken (77’ Magrão), Sammuel (87’ Kogeldans) en De Ceulaer.