Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

KOEMAN EIST MAXIMALE VAN ZIJN PLOEG

Erwin Koeman heeft in aanloop naar het duel met AS Nancy een aantal spelers een duidelijke boodschap meegegeven. Als reactie op de vele blessures waarmee zijn selectie momenteel te kampen heeft, zei de trainer te verwachten dat spelers met pijntjes niet zullen afhaken voor het belangrijke UEFA Cup-duel. ‘Ik vind dat je af en toe ook met pijn moet kunnen spelen. Er is bijna geen voetballer die pijnvrij speelt. Op die manier kun je juist iets terugbetalen aan je club’, aldus Koeman, die daarmee met name op Karim Saidi doelde.
De Tunesiër keerde twee weken geleden met een knieblessure terug van het nationale team. Dat nieuws viel slecht bij Koeman, die de verdediger juist zo goed had kunnen gebruiken voor de wedstrijd tegen AZ. Inmiddels heeft Saidi de groepstraining weer hervat, maar geldt hij nog wel als twijfelgeval voor donderdagavond. Als het aan Koeman ligt zal Saidi, mede ingegeven door de volle ziekenboeg, spelen tegen de Fransen. Een pijntje mag dat niet in de weg staan, klonk het resoluut uit de mond van de trainer.



De boodschap van Koeman zal niet aan Drenthe en Hofs zijn besteed. Beide spelers moeten eerder worden afgeremd dan gestimuleerd. Hofs blijft dan ook hoogstwaarschijnlijk uit de basis. De middenvelder heeft last van zijn knie. ‘Hij is al twee keer geopereerd aan zijn kruisbanden en de knie is nu wat opgezwollen. Dat heeft te maken met het drukke programma en dat ik zo vaak een beroep moet doen op dezelfde jongens, waartoe hij dus ook behoort. Ik zal geen risico met hem nemen’, zei Koeman, die wel verwacht te beschikken over Drenthe. ‘Als hij fit is, speelt hij. Anders komt Philippe Léonard in beeld’, aldus Koeman, die de voorbeeldige inzet van Drenthe nog maar eens prees.



Timothy Derijck kan zich gaan opmaken voor zijn derde basisoptreden in minder dan twee weken tijd. Tegen AZ speelde hij goed en scoorde hij zelfs, om vervolgens tegen NEC ver terug te vallen. Dat Koeman hem donderdagavond opstelt, is dan ook niet uit luxe. ‘Timothy is een talent en kan incidenteel zijn waarde hebben. Maar hij is nog niet zo ver dat hij voor langere tijd in de basis kan staan.’

In de defensie zal Saidi naar alle waarschijnlijkheid Serginho Greene centraal in de verdediging aflossen. Greene wijkt uit naar de rechtsbackplaats. Het middenveld zal worden gevormd door Jonathan de Guzman, Danny Buijs en Derijck. In de aanval houdt Koeman al weken vast aan het trio Kolkka-Charisteas-Huysegems. De afsluitende training in het ‘Stade Marcel Picot’ gaf echter te denken dat Ali Boussaboun wel eens aan de aftrap kan verschijnen. De Marokkaan droeg het hesje, wat het aannemelijk maakt dat hij Huysegems zal vervangen.



Feyenoord hoopt tegen de Fransen de afstraffing tegen NEC uit de gedachten te spelen. Dat zal een zwaar karwei worden, want in eigen huis is Nancy tot dusver ongeslagen. De technische staf van Feyenoord bekeek AS Nancy drie keer in de afgelopen periode en raakte onder de indruk. ‘Dit is een fysiek sterke en snelle ploeg die weliswaar niet heel gemakkelijk scoort, maar ook maar weinig doelpunten tegen krijgt. Opvallend is dat ze per wedstrijd vijf of zes spelers kunnen rouleren. Voetballend sla ik ze het hoogst aan van alle ploegen in deze poule. Wij zullen vol aan de bak moeten, dat is wel duidelijk.’

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Timmer; Greene, Saidi, Bahia, Drenthe (Léonard); Buijs, De Guzman, Derijck; Kolkka, Charisteas en Boussaboun (Huysegems).