WISLA DOET WEER MEE IN GROEP E

In Polen werkten Wisla Krakau en FC Basel een verbeten strijd uit voor de derde plaats in Groep E. Het ontvangende Wisla, tot donderdagavond nog puntloos in dit UEFA Cup-seizoen, versloeg Basel met 3-1. Petriæ zette Basel met alweer zijn zestiende doelpunt van het seizoen op voorsprong, maar via doelpunten van Brożek (2) en Paulista haalde de Poolse ploeg de winst binnen.

Met nul punten uit twee wedstrijden wist Wisla Krakau dat het tegen Basel voor zijn laatste kans vocht. De vroege openingstreffer van Petriæ kwam dan ook hard aan bij de roemruchte Poolse club. De goaltjesdief maakte van dichtbij dankbaar gebruik van voorbereidend werk van Ergiæ. Brozek trok in de 11e minuut de stand alweer gelijk. De aanvaller mikte met zijn linkerbeen laag in de hoek raak: 1-1.

Na de gelijkmaker waren de Zwitsers dichtbij de tweede treffer. Het was aan doelman Dolha te danken dat de thuisploeg op de been bleef. Invaller Paulista schoot twintig minuten voor tijd de 2-1 binnen. De Braziliaan haalde hard uit en zag zijn schot in de linkerbovenhoek eindigen. Toen Brozek in de slotfase de voorsprong uitbreidde brak er een waar volksfeest uit op de Poolse tribunes. De man van de wedstrijd kreeg in blessuretijd een publiekswissel. Zijn team stond toen nog met tien spelers op het veld, omdat Cléber vlak voor tijd een tweede gele kaart moest incasseren.

13 december speelt Feyenoord in de Kuip tegen Wisla.