B1 LOOPT AVERIJ OP IN AMSTERDAM

De B-junioren van Feyenoord kregen vrijdagavond te weinig op bezoek bij de aartsrivaal. Ajax won het competitietreffen in blessuretijd: 1-0. De Rotterdammers, die gedeeld eerste staan met Heerenveen, kregen de betere kansen maar moest de punten in Amsterdam laten. Keeper Kostas Lamprou (foto) keerde de goed ingeschoten vrije trap van Ajax nog, maar was kansloos in de rebound. ‘Daar kwamen we een stukje professionaliteit tekort’, aldus trainer Cor Adriaanse.
De beginfase op Sportpark de Toekomst was duidelijk voor Feyenoord. Het goed op elkaar ingespeelde team gaf niets weg en liet de Ajacieden niet in hun spel komen. Het niet benutten van de kansen was het enige smetje op de eerste helft. Michael Janotta zag zijn inzetten gekeerd worden, bij de rebound van zijn tweede poging stonden zijn teamgenoten te slapen.

Ook na de thee was het Feyenoord dat de wedstrijd dicteerde. De keeper van Ajax eiste in de tweede helft een hoofdrol op door schoten van Isoufi en opnieuw Janotta ongedaan te maken. In de extra tijd ging het mis voor de Feyenoord-junioren. Een van de zijkant genomen vrije trap genomen werd gekeerd door de Rotterdamse doelman, de afgeketste bal was een prooi voor Ajax: 1-0. ‘De beste wint niet altijd’ zei de coach na het spannende duel. ‘Ik kan mijn ploeg niets verwijten, ze hebben er hard voor geknokt’.

Door dit resultaat is het verschil met Ajax nog maar één punt. In de volgende speelronde speelt de B1 een thuiswedstrijd tegen Vitesse/AGOVV B1

Opstelling Feyenoord B1: Lamprou; Bruma, Ramsteijn, Schenkeveld, Nelom; Van Haaren, Fer, Janotta; Leerdam (41’ Lagouireh), Isoufi (75’ Clasie), Cabral (61’ Karim)