RADOVANOVIC GOUD WAARD VOOR WISLA KRAKAU

Wisla Krakau heeft zondag goede zaken gedaan in de Poolse competitie. De laatste tegenstander van Feyenoord in Groep E zette Odra Wodzis³aw met 2-0 aan de kant. Radovanoviæ was met twee treffers goud waard voor Wisla. De spits verdeelde zijn doelpunten over de twee helften. Door de zege blijft Wisla bovenin meedraaien in de Poolse liga, waar de verschillen erg klein zijn.
Nancy speelde zondag tegen Lille een heuse topper in de Franse divisie, waar achter het ongenaakbare Olympique Lyon acht ploegen vechten om de tweede plaats. Vooraf had Lille de tweede plek in handen, Nancy volgde op een punt achterstand. Nadat Gavanon in de 52ste minuut de ban had gebroken namens de thuisploeg ging het al snel mis voor Nancy. Via treffers van Bodmer, Debuchy en Youla werd het 1-3 voor de Franse runner up Lille, dat zijn plaats moet delen met RC Lens en Sochaux.

Na zes duels zonder winst weet Blackburn weer wat de smaak van victorie is. Fulham werd zaterdag op Ewood Park met 2-0 verslagen. Nonda en McCarthy zorgden voor de treffers voor de ploeg die Europees overwintert.

Door een fout van de debuterende Fulham-keeper Lastuvka zorgde Nonda namens Blackburn voor 1-0. De doelman anticipeerde te laat op het schot, dat de spits afleverde op aangeven van Henchoz. De Zuid-Afrikaanse aanvalslleider McCarthy zorgde voor Blackburns tweede. Zijn schot belandde via het lichaam van Fulham-speler Pearce in het doel. De Rovers kenden in Fulham een gewillig slachtoffer. De bezoekende ploeg uit Londen testte Blackburn-keeper Friedel pas in de 87ste minuut voor het eerst, toen de zege al lang en breed was veiliggesteld.

Blackburn neemt nu de veertiende plaats op de ranglijst, met zestien punten uit veertien wedstrijden. Dinsdag komt de ploeg van Mark Hughes alweer in actie tegen Charlton Athletic.

FC Basel speelt maandagavond in de Zwitserse competitie tegen Lucerne.