C-JUNIOREN KOMEN STERK TERUG TEGEN SCHADUWTEAM ONDER 15: 2-2

Feyenoord C1-speler Anthony Velder (foto) heeft woensdagavond een doelpunt gemaakt tegen zijn eigen team. De aanvaller maakte namens het schaduwteam van Oranje onder 15 de 0-2 in een oefenduel met de C1 van Feyenoord. De Rotterdammers kwamen na rust sterk terug en via doelpunten van Parez Karim (penalty) en Ariel da Silva Cruz (schot) eindigde het duel in 2-2.
Jean-Paul van Gastel gebruikte de vriendschappelijke wedstrijd om een aantal eerstejaars C-junioren aan het werk te zien. De spelers van het schaduwteam, behorend tot de beste dertig spelers van Nederland in hun leeftijdscategorie, kwamen in de eerste helft twee keer in een schietpositie. Beide keren was het raak, waarbij de tweede werd gescoord door een Feyenoorder. Velder schoot een vrije trap dwars door de rood-witte muur.

Het spel na rust oogde wat beter namens Feyenoord, dat zich met de jonge spelers in de gelederen knap staande hield. Karim werd in het vijandelijke strafschopgebied gestuit door de tegenstander, wat resulteerde in een penalty. De spits, die volgens Van Gastel functioneler moet gaan spelen, schoot feilloos binnen: 1-2. Op aangeven van Karim maakte Da Silva Cruz 2-2, wat een juiste afspiegeling was van de krachtmeting.

Aanstaand weekend is de C1 vrij.

Opstelling Feyenoord C1: Kortsmit (36’ Konijnenburg); Latuheru, Martins Indi, Kruithof (45’ Van Oosten), Van Deelen; Steenvoorden, Dos Santos Lopes, Jansen; Ntambue (36’ Schoonheijm), Karim, Da Silva Cruz

Opstelling Schaduwteam Oranje onder 15: Özcan (Kleiker); Adaweh, Madmar (Van Dijk), Rodjan, Gemin (Van Herpen); Van Ooyen, Bel Hassani (Mazreku), Kip; Velder, Jansen (Koolhof), Schepers.