Fanshop
Fanshop

LODEWIJKS ONDER HET MES

Patrick Lodewijks zal op korte termijn geen deel uit gaan maken van de selectie. De doelman wordt binnenkort aan zijn meniscus geopereerd. Sinds begin november kampt Lodewijks met een knieblessure. In eerste instantie werd getracht de kwetsuur met rust te laten herstellen. Dat had niet het gewenste resultaat, waarna de doelman in samenspraak met de medische staf voor een operatie koos. Goed nieuws was er ook nog van het keepersfront. Derde doelman Sherif Ekramy neemt volgende week zondag waarschijnlijk plaats op de bank tijdens het duel met FC Utrecht.
Ekramy is nagenoeg hersteld van de schouderblessure die hem maandenlang parten speelde. Omdat Lodewijks en Ekramy de afgelopen acht wedstrijden niet inzetbaar waren, nam jeugdkeeper Erwin Mulder plaats op de bank. Ook voor het duel met ADO Den Haag van aanstaande zondag zal het talent weer als tweede doelman fungeren.

Wanneer Lodewijks weer inzetbaar is, is nog de vraag. Koeman wilde er op vrijdag geen prognose aan wagen. ‘Misschien is hij vijf of zes weken niet inzetbaar. Maar dat is moeilijk in te schatten. Patrick is natuurlijk niet de jongste’, zei Koeman over de 39-jarige keeper.