Fanshop Tegemoetkoming
Fanshop Tegemoetkoming

FEYENOORD A1 VERSLAAT DIRECTE CONCURRENT

Feyenoord A1 heeft in de topregionen van het klassement goede zaken gedaan. De ploeg van Henk Fräser versloeg naaste concurrent PSV met 3-0 en vergrootte de voorsprong op de Eindhovenaren zo tot vijf punten. Bepalend voor het duel was een vroege rode kaart voor één van de PSV’ers. Via treffers van Mitchell Schet (foto), Kevin Wattamaleo en Hanne Hagary werd de zege veilig gesteld. De B1 bracht het er minder goed vanaf tegen Vitesse/AGOVV B1 en speelde doelpuntloos gelijk.
A1 PROFITEERT VAN NUMERIEKE MEERDERHEID
Er was een half uur sprake van een gelijkopgaande strijd tijdens het duel tussen de nummer drie en vier van de ranglijst. Feyenoord deed in aanvallend opzicht meer van zich spreken via schoten van Glenn Kobussen en Jerson Anes Ribeiro, maar de Brabantse ploeg deed afgezien van die twee wapenfeiten niet onder voor de thuisploeg. Een tweede gele kaart voor één van de PSV’er in de dertigste minuut veranderde dat, want Feyenoord wist het numerieke overwicht uit te buiten. De ruimtes werden optimaal benut en omdat de Rotterdammers erin slaagden een hoog tempo te hanteren, was het eigenlijk alleen nog maar wachten tot het in de score tot uitdrukking zou komen. Dat gebeurde snel, al was dat niet zozeer de eigen verdienste. Een defensieve fout van PSV hielp Schet in balbezit, die opstoomde naar het doel en koel afrondde: 1-0. Na zestig minuten werd de marge verdubbeld, toen Kevin Wattamaleo uit stand en van buiten het zestienmetergebied een schitterend schot loste. De bal verdween onhoudbaar in het doel. Het leeg gestreden tiental PSV’ers was daarmee op de knieën gedwongen, maar moest nog een derde treffer incasseren. Het was de mooiste van de middag. De voorzet van Raymond Watamaleo was er één van chirurgische precisie, die feilloos werd binnengekopt door Hagary: 3-0.
Fräser roemde na afloop de manier waarop zijn ploeg om was gegaan met man meer situatie. ‘Deze ploeg is er goed in een tegenstander te ‘lezen’. Dat is een grote kwaliteit. Als ik kijk hoe de jongens het tegen tien man hebben uitgespeeld, verdienen ze daarvoor een compliment.’

Opstelling Feyenoord A1: Cummins; Van Stee (63’ Waisapy), Nieveld, Özcelik, Anes Ribeiro; Kobussen, Wijnaldum, K. Wattamaleo; Schet (74’ Leerdam), Hagary, R. Watamaleo.

DRIVE ONTBREEKT BIJ B1
De wedstrijd was nog maar net onderweg, maar Cor Adriaanse wist op dat moment al genoeg over de voortgang ervan. De trainer had een voorgevoel dat er niet gescoord zou worden, wat hij na een saaie wedstrijd bevestigd zag. ‘Het zat er niet in, een aantal jongens was niet in goede doen. Als maar zes of zeven jongens hun gebruikelijke niveau halen, win je niet.’ Dat hij ook niet verwachtte dat Vitesse/AGOVV zou scoren, was simpel te verklaren met een blik op de defensieve prestatie tot dusver. De B1 incasseerde de laatste vier wedstrijden geen enkele treffer. ‘Achterin staat het, wij geven amper iets weg. Dat is niet iets waar ik me zorgen om hoef te maken’, verklaarde de trainer achteraf.
Kansen waren er amper voor beide ploegen, al mocht Feyenoord zich nog gelukkig prijzen dat het een punt aan de confrontatie overhield. Robbert Post neutraliseerde in de slotfase een grote kans van de bezoekers.
Volgende week speelt de B1 de laatste wedstrijd van het jaar. Dan is FC Volendam de tegenstander.

Opstelling Feyenoord B1: Van der Post; Bruma, Ramsteijn, Schenkeveld, Nelom (69’ Clasie); Van Haaren, Fer, Lamprou; Lagouireh (58’ Van la Parra), Isoufi (67’ Klasie), Cabral.