Fanshop
Fanshop

SLECHTE START FATAAL IN UTRECHT: 2-1

Feyenoord heeft in Utrecht de derde opeenvolgende uitwedstrijd verloren. In de Galgenwaard werd de slechte start de Rotterdammers fataal: 2-1. Gregoor van Dijk (strafschop) en Robin Nelisse hielpen FC Utrecht met hun treffers aan de vroege voorsprong. Feyenoord streed het restant van de wedstrijd voor wat het waard was, maar maakte pas in de slotminuten de aansluitingstreffer via Ron Vlaar. Beide ploegen eindigden de wedstrijd met tien man nadat Danny Buijs (twee keer geel) en Giuseppe Rossini van het veld waren gestuurd.
Feyenoord startte bepaald niet fris aan de wedstrijd, waardoor het zich in Utrecht vroegtijdig tot een vervelende middag veroordeelde. Eén die volledig in het teken stond van een inhaalrace, want de schade beperkte zich in die beginfase niet tot één tegentreffer. Na zeventien minuten hadden de toeschouwers in de Galgenwaard niet alleen gejuicht voor het doelpunt van Van Dijk, maar ook voor dat van Nelisse.Een negatieve hoofdrol was weggelegd voor Serginho Greene. De rechtsback was na acht minuten veel te laat met zijn tackle op Marc-Antoine Fortuné. Geen Feyenoorder protesteerde dan ook toen Luinge de strafschop toekende, die door Van Dijk koelbloedig werd benut.

Greene had zijn fout goed kunnen maken toen Nelisse niet veel later over de uitgekomen Timmer lobde. De verdediger beroerde de bal nog wel, maar zoals wel vaker de afgelopen weken zat het hem ook dit keer niet mee. Via zijn voet verdween de bal in het doel: 2-0.

FC Utrecht diende Feyenoord een mokerslag toe, die in de minuten daarna nog nadreunde. De thuisploeg had dat in de score tot uitdrukking kunnen brengen, maar Nelisse kopte in vrijstaande positie voorlangs.De ploeg van Koeman herstelde zich enigszins en kreeg nog een aantal mogelijkheden. Angelos Charisteas, Jonathan de Guzman en Danny Buijs schoten allen voorlangs. De enige Feyenoorder die Michel Vorm echt testte, was Royston Drenthe. De opgekomen linksback werd vrijgespeeld door De Guzman en loste vanaf de flank een diagonaal schot, dat door Vorm met moeite werd gekeerd.

Met Hofs en Vincken als vervangers voor Greene en Kolkka ging Feyenoord na rust op jacht naar de aansluitingstreffer. Die leek er te komen, maar Lucius en Bahia faalden tot twee keer toe vrij voor Vorm. Luinge floot daarna voor buitenspel.

Terwijl de tijd wegtikte in het nadeel van de Rotterdammers, werd duidelijk dat de nederlaag onafwendbaar was. Het ontbrak Feyenoord simpelweg aan daadkracht om iets te forceren. Ook al werd Utrecht bij vlagen achteruit gedrongen, was er weinig reden om aan te nemen dat Feyenoord het stadion met een goed resultaat zou verlaten.

Het werd nog bijna 3-1 toen Fortuné verrassend uithaalde. Timmer voorkwam dat ten koste van een hoekschop. Aan de andere kant van het veld moest ook Vorm ten koste van een hoekschop redding brengen, toen invaller Ali Boussaboun een prima schot loste.

Ondanks de voorsprong liepen de gemoederen bij de thuisploeg hoog op toen Feyenoord de bal niet buiten speelde op het moment dat Caluwé geblesseerd op de grond lag. De actie waaruit Rossini zijn ongenoegen liet blijken kon niet door de beugel. Zonder ook maar de intentie te hebben de bal te spelen, schopte hij Lucius onderuit. De rode kaart was het logische gevolg.

Tegen tien man maakte Feyenoord er nog 2-1 van toen Ron Vlaar prachtig inschoot. Dichterbij kwamen de Rotterdammers, die na de tweede gele kaart van Buijs ook met tien man verder moesten, niet meer.

FC Utrecht – Feyenoord 2-1

Scoreverloop:
9’ 1-0 Van Dijk (strafschop)
17’ 2-0 Nelisse
88’ 2-1 Vlaar

Geel: Greene, Charisteas, Drenthe, Buijs, Kruys
Rood: Buijs (90’ 2x geel), Rossini (83’ wegens harde tackle op Lucius)

Scheidsrechter: Luinge

Opstellingen
Feyenoord: Timmer; Greene (46’ Hofs), Vlaar, Bahia, Drenthe (79’ Boussaboun); Buijs, Lucius, De Guzman; Kolkka (46’ Vincken), Van Hooijdonk en Charisteas.
FC Utrecht: Vorm; Cornelisse, Dickoh, Keller, Shew-Atjon; Caluwé, Van Dijk, Kruys (71’ De Jong), Kopteff (76’ Somers); Nelisse (76’ Rossini) en Fortuné.