SPURS BOEKEN EERSTE UITZEGE IN PREMIERSHIP

De volgende tegenstander van Feyenoord in de UEFA Cup, Tottenham Hotspur, heeft zondag zijn eerste zege op vreemd terrein geboekt in het Premiership. Manchester City moest met 1-2 buigen voor het team van trainer Martin Jol, dat dit seizoen in uitwedstrijden geen schim is van de ploeg die op White Hart Lane tweewekelijks indruk maakt. Davenport en Huddleston zorgden voor een 0-2 ruststand, Barton zette in de tweede helft namens de Citizens de eindstand op het bord.
De Spurs kenden zondag een superstart. Via een rake kopbal van Davenport en een schitterend afstandschot van Huddlestone stond het binnen een half uur 0-2. Het was de eerste treffer van Huddlestone namens de Londenaren, wat de middenvelder uitgebreid vierde met zijn ploeggenoten.

Manchester City vocht zich na de onderbreking sterk terug in de wedstrijd. Na 64 minuten zorgde Barton voor 1-2, op aangeven van Dickov. In de slotminuten kwam de bezoekende ploeg goed weg. Dat het nog in de problemen kwam, had het volledig aan zichzelf te wijten, want na een sterke eerste helft liet de UEFA Cup-deelnemer de teugels teveel vieren.

Zaterdag komt de ploeg van Jol uit tegen Newcastle United. Feyenoord speelt 14 of 15 februari een thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur.