SPURS NA VERLENGING DOOR IN CARLING CUP: 1-0

Tottenham Hotspur heeft zich woensdagavond met veel moeite geplaatst voor de halve finale van de Carling Cup. Voor eigen publiek maakte Defoe diep in de tweede helft van de verlenging het verlossende doelpunt tegen Southend United: 1-0. Southend-doelman Flahavan had in de 115 voorgaande minuten met kunst en vliegwerk zijn doel schoon weten te houden. Zaterdag wordt geloot wie de Spurs treffen in de volgende ronde.
Southend, de hekkensluiter van het Championship, had in de vorige ronde opzien gebaard door Manchester United uit te schakelen. Tegen Totenham Hotspur kreeg de ploeg woensdag weinig kansen. Vanwege fantastisch keeperswerk van uitblinker Flahavan bleef de bekerdroom echter lang stand houden. Vooral in de eerste helft hield hij zijn ploeg op de been, door schoten van Malbranque en Murphy uit zijn doel te houden. Een keer werd hij geholpen door het houtwerk, toen Mido zijn volley op de paal zag belanden. De Egyptenaar leek in de laatste minuut van de tweede helft de man van de wedstrijd te gaan worden met een succesvolle kopbal. De inzet werd op miraculeuze wijze gestopt door Flahavan.

Vlak voor het laatste fluitsignaal in de tweede helft van de verlenging haalde Mido toch zijn gram. Op aangeven van de spits gleed Defoe zijn vierde Carling Cup-doelpunt van dit seizoen binnen.

Tottenham Hotspur is in februari de volgende tegenstander van Feyenoord in de UEFA Cup.