KOEMAN: ‘BLIJ VOOR VINCKEN’

Dat uitgerekend Tim Vincken de winnende treffer voor zijn rekening nam, deed de overwinning nog net wat beter smaken bij Koeman. De trainer zei na afloop blij te zijn voor de rechtsbuiten. ‘Tim heeft een lange weg moeten afleggen na veel blessures, ik ben blij voor hem dat hij ons nu de overwinning brengt. Hij heeft geen gemakkelijke tijd achter de rug’, aldus Koeman, die niet te spreken was over de vertoning in de tweede helft.
De trainer zag zijn ploeg goed starten. In het algemeen was hij dan ook tevreden over de eerste helft, ondanks de treffer die na een kwartier werd geïncasseerd. ‘Cvetkov mocht vrij inkoppen en dat is niet de eerste keer dit seizoen. Maar de start was desondanks goed en de 2-1 bij rust was verdiend. Helaas trokken we dat na rust niet door. We kwamen niet goed uit de kleedkamer en door de snelle 2-2 hielpen we Sparta weer aan geloof. Gelukkig voorkwam Vincken puntenverlies. De 3-3 had kunnen vallen, maar aan de andere kant was het ook nog bijna 4-2 geworden. Deze overwinning is heel belangrijk voor de ranglijst.’

In aanloop naar het duel zei Koeman dat hij Alfred Schreuder mogelijk tien of vijftien minuten speelminuten zou gunnen. De rentree kwam er niet van, omdat de trainer er de wedstrijd niet geschikt voor achtte. ‘Het was overal op het veld één op één. De ruimtes waren groot. Ik denk dat hij er moeite mee had gehad. Ik vond het daarom niet het juiste moment’, verklaarde de trainer.