FEYENOORD HOUDT STAND TEGEN PSV: 1-1

Feyenoord heeft Tweede Kerstdag opgeluisterd met een gelijkspel tegen landskampioen PSV: 1-1. Na een slechte eerste helft was de ploeg van Erwin Koeman na rust de bovenliggende partij. Phillip Cocu hielp PSV na 24 minuten aan de leiding. Angelos Charisteas kopte Feyenoord nog voor rust langszij. Royston Drenthe viel in de slotminuut uit met een hoofdblessure.
De start was veelbelovend en mondde meteen uit in een grote kans. De voorzet van Stein Huysegems was doelman Gomes al gepasseerd, maar Joonas Kolkka kwam lengte tekort om zijn kopbal richting mee te geven. Na die speldenprik zakte Feyenoord af naar een bedenkelijk niveau.

PSV nam de regie vanaf de vijfde minuut in handen en controleerde het duel volledig. De druk was zo groot dat Rotterdams balbezit bijna een garantie was voor snel balverlies. Tot echt grote kansen leidde het vreemd genoeg niet. Alleen Arouna Koné schoot in die fase op doel.

De 0-1 viel toch, maar dat was niet aan Eindhovense klasse toe te schrijven. Cocu probeerde het na 24 minuten met een op het oog ongevaarlijk schot. Timmer beoordeelde de bal echter volledig verkeerd, tastte mis en hielp PSV zo onbedoeld aan de gewenste start.

De suprematie van de landskampioen was overduidelijk en werd na een half uur bijna benadrukt met de 0-2. Koné zette Buijs simpel opzij, maar schoot naast.

Feyenoord had nog alle tijd om het recht te zetten, maar het machtsvertoon van de bezoekers gaf weinig aanleiding te denken dat het daadwerkelijk zou gebeuren. Maar zoals zo vaak dit seizoen knokte Feyenoord zich terug uit een situatie die uitzichtloos leek. Charisteas kopte vlak voor rust de vrije trap van Royston Drenthe diagonaal binnen: 1-1.

Dat doelpunt was om meer dan één reden bijzonder. Niet alleen vanwege het feit dat de treffer geen seconde in de lucht had gehangen, maar ook omdat het Gomes was die werd gepasseerd. De Braziliaan incasseerde na elf competitiewedstrijden weer eens een treffer.

De gelijkmaker bracht het beste in Feyenoord boven. De Rotterdammers voetbalden opeens wel mee en werden na rust snel gevaarlijk. Gomes moest in actie komen bij de vrije trap van De Guzman en Charisteas schoot vlak daarna hard naast.

Het spelbeeld rechtvaardigde inmiddels de gedachte dat Feyenoord wel eens de 2-1 kon gaan maken. Na 64 minuten was de thuisploeg er dichtbij, toen de voorzet van Huysegems van richting werd veranderd en Gomes bijna verraste. De Braziliaan redde met moeite, waarna een toegesnelde PSV’er kon uitverdedigen.

Feyenoord drong aan voor de tweede treffer, maar kon in de aanvalslinie amper een vuist maken. Daartegenover stond wel dat er van PSV weinig meer te duchten was. Dat gegeven alleen al mocht Feyenoord als compliment beschouwen, al leverde het aan het eind van de rit niet meer op dan een punt.

Feyenoord – PSV 1-1