KOEMAN ENTHOUSIAST OVER TWEEDE HELFT

De 1-1 eindstand van Feyenoord-PSV was er een waarmee de gebroeders Koeman beiden konden leven. ‘Als we dan toch een keer gelijkspelen, dan maar hier’, zei Ronald. En ook Erwin vond het gelijkspel een rechtvaardige slot van de ontmoeting. ‘In de eerste helft liepen we te veel achteruit, maar na de rust hebben we laten zien dat we goed kunnen voetballen en misschien wel beter zijn dan veel mensen denken.’
Erwin Koeman was enthousiast over wat zijn elftal na de rust tegen PSV had laten zien. ‘Normaal gesproken is het zo dat PSV wint zodra het op voorsprong komt. Dat dit nu niet gebeurde, zegt alles over de veerkracht van Feyenoord. Waar we in de eerste helft nog veel te veel achteruit liepen, gooiden we na de rust de schroom van ons af en speelden we veel meer naar voren. De duels tussen Drenthe en Afellay waren wat dat betreft typerend. In de eerste vijfenveertig minuten liet Royston zich terugdringen door zijn directe tegenstander. Maar na de rust moest Afellay achter Drenthe aan en werd hij uiteindelijk zelfs gewisseld.’

Drenthe had indruk gemaakt op zijn trainer. ‘Als je ziet hoe hij in de tweede helft overal op afging… Die jongen heeft een enorme drang, daar kunnen een paar bij ons nog wel iets van opsteken’, zei Koeman over Feyenoords verdediger, die in de slotfase met kramp van het veld moest. ‘Maar die kramp zal wel meevallen, want zelfs op de brancard zag ik hem nog het publiek bedanken’, zei de coach met een goedkeurende glimlach.

Ook over doelpuntenmaker Charisteas was Koeman na afloop te spreken. ‘Hij was vandaag beweeglijk, balvast en goed aanspeelbaar. Dat was hij in voorgaande wedstrijden ook wel, maar nu scoorde hij ook nog eens een zeer belangrijk doelpunt. Hij heeft het vandaag uitstekend gedaan.’