Fanshop
Fanshop

KUYT WINT SPANNEND DUEL OP WHITE HART LANE: 0-1

Liverpool, met Dirk Kuyt negentig minuten tussen de lijnen, heeft Tottenham Hotspur zaterdag met 0-1 verslagen. Op slag van rust maakte de Spanjaard Garcia het enige doelpunt van de wedstrijd. De Spurs, de tegenstander van Feyenoord in de UEFA Cup, zien door dit resultaat een serie van dertien ongeslagen thuiswedstrijden afgebroken.
De nederlaag tegen de Reds zal in Londen nog wel even nadreunen. De ploeg van Martin Jol kreeg op een drijfnat White Hart Lane namelijk diverse goede mogelijkheden om aan de laatste wedstrijd van het kalenderjaar minimaal een punt over te houden. De grootste kansen voor de Spurs waren voor Mido in de eerste helft en Ghaly (twee keer) na de pauze. De Egyptenaren bleken niet koel genoeg op de momenten dat het nodig was.

Liverpool mocht over geluk niet klagen, toen vleugelverdediger Finnan een kwartier voor tijd een fraaie actie van de Bulgaarse spits Berbatov met het hoofd op het eigen houtwerk kreeg. Aan de andere kant deed het gemis van Ledley King zich voelen. De jonge Spurs-verdediger maakte de afgelopen jaren een stormachtige ontwikkeling door, die zelfs leidde tot het nationale team van Engeland. Zijn afwezigheid zorgde ervoor dat Liverpool-aanvallers Kuyt en Bellamy diverse keren gevaarlijk konden worden.

Het winnende doelpunt van Garcia kwam voort uit een snelle omschakeling van de bezoekende ploeg. Gerrard zocht en vond de combinatie met Kuyt na balverlies van Zokora. Via een klutsbal kwam de bal voor de voeten van Garcia. De Spaanse middenvelder haalde succesvol uit met zijn linkerbeen.

Op nieuwjaarsdag luidt Tottenham Hotspur 2007 in met een uitwedstrijd tegen Portsmouth. Daarna breekt voor de Londenaren de winterstop aan, wat in het Premiership een betrekkelijk begrip is. 14 januari begint de ploeg van Ghaly alweer aan de tweede competitiehelft. Newcastle United komt dan op bezoek.

Opstelling Tottenham Hotspur: Robinson; Chimbonda, Lee, Davenport, Dawson; Malbranque, Zokora (55’ Murphy), Huddlestone, Ghaly; Mido, Defoe