Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

TRAININGSKAMP IN TURKIJE VAN START

Feyenoord is maandagmiddag gearriveerd in Turkije. De Rotterdammers landden om 15:00 uur Nederlandse tijd op de luchthaven van Antalya en vertrokken daarna per bus naar Belek. De aankomst bracht veel Turken, waaronder plaatselijke media, op de been. De aandacht richtte zich duidelijk op één persoon: ex-Fenerbahçe spits Pierre van Hooijdonk. Van hectische taferelen was geen sprake. Integendeel zelfs, want de pinchhitter werd met veel respect op afstand gadegeslagen, gefotografeerd en hoefde zo geen enkele handtekening uit te delen.
Erwin Koeman is in Turkije met 28 spelers aan de voorbereiding op de tweede competitiehelft begonnen. Tot dat gezelschap behoren ook de vorige week gecontracteerde Jacob Lensky, de jeugdspelers Jerson Anes Ribeiro, Mitchell Schet, Georginio Wijnaldum en de Braziliaanse stagiairs Adalberto en Cadu. Karim Saidi, Patrick Lodewijks, Ali Boussaboun, Lorenzo Davids, Mohammed Abubakari en Philippe Léonard ontbreken.Feyenoord werkt deze week de EFES Pilsen Cup af en speelt dinsdagavond 19:00 uur (Nederlandse tijd) tegen Galatasaray. De andere twee teams die mee strijden zijn Werder Bremen en Besiktas. Op woensdag wordt er om de derde/vierde plaats gespeeld, de finale wordt op donderdag afgewerkt. Op zondag vertrekt Feyenoord terug naar Rotterdam. De technische staf heeft voor de komende dagen een intensief trainingsprogramma opgesteld. Op wedstrijddagen wordt er één keer getraind. Als er geen duel wordt afgewerkt, zal de selectie in de ochtend en middag op het trainingsveld te vinden zijn.

De Feyenoorders verblijven deze week in het luxueuze Kaya Belek hotel. Ook Vitesse –dat maandag met hetzelfde vliegtuig als Feyenoord arriveerde- heeft daar zijn intrek genomen. Ongeveer twee uur na de landing werkte Koeman een training af op het naast het hotel gelegen trainingsveld. Fysiotherapeut Dennis Lion trainde apart met Romeo Castelen, Dwight Tiendalli en Alfred Schreuder.