Fanshop Tickets
; Fanshop Tickets

FEYENOORD VERLIEST FINALE IN TURKIJE

Feyenoord heeft de finale van de Efes Pilsen Cup verloren. In de finale was Werder Bremen met 1-2 te sterk. De Duitsers sloegen kort voor en na rust toe via treffers van Naldo en Jurica Vranjes. De late treffer van Angelos Charisteas kwam te laat om nog wat te forceren. Proefspeler Adalberto maakte weer de negentig minuten vol. De andere Braziliaanse stagiair, Cadu, kwam niet in actie. Jeugdspeler Mitchell Schet viel net als tegen Galatasaray in.
De confrontatie met de Duitsers werd door Erwin Koeman aangewend om een nog beter inzicht te krijgen in de kwaliteiten van Adalberto. De Braziliaan maakte de afgelopen dagen op het trainingsveld een aardige indruk en was centraal in de verdediging zelfs één van de beteren tegen Galatasaray. Tegen Werder Bremen volgde een nieuwe test: dit keer startte de Braziliaan als rechtsback.Foutloos was zijn optreden niet, maar Adalberto slaagde er in de eerste helft opnieuw in van zich te doen spreken. Verdedigend was het solide wat hij liet zien en hij stond met zijn pass aan de basis van de enige Rotterdamse mogelijkheid voor rust. Hij bediende Tim Vincken, die met zijn schot Andreas Reinke dwong een hoekschop weg te geven.Het was een spaarzame opleving van het eerste bedrijf. De ‘Herbstmeister’ deed zijn status ook weinig eer aan, want indrukwekkend was het niet wat de Duitsers op de mat legden. Patrick Owomoyela verzorgde het enige gevaar, maar de kopbal had een meter naast gegaan als Royston Drenthe geen redding had gebracht.

Dat Feyenoord toch op achterstand kwam, was het gevolg van een opleving aan Duitse zijde. Werder gaf op slag van rust even gas en werd er direct voor beloond. Ron Vlaar liet zich in een kopduel met Naldo aftroeven. De lange centrale verdediger torende boven hem uit en kopte onhoudbaar binnen: 0-1.

Het was de laatste actie van Vlaar. De verdediger werd vervangen door Danny Buijs, die voor de verdediging kwam te spelen. Nog voor het elftal zich aan die wijziging had aangepast, stond de 0-2 op het bord. Adalberto trapte over de bal heen en stelde Miroslav Klose in staat uit te breken. De Duitser was niet zelfzuchtig en liet het aan Vranjes de marge te verdubbelen.

Feyenoord herstelde zich en was dichtbij de aansluitingstreffer. Een uitbraak leverde via Jonathan de Guzman bijna de 1-2 op, maar doelman Reinke was op tijd zijn doel uit om de aanval een halt toe te roepen. Reinke redde even erna ook op het diagonale schot van Charisteas. Aan de andere kant redde Timmer toen Hugo Almeida vrij voor hem opdook.De nederlaag was onafwendbaar, maar Feyenoord bleef strijden. De beloning volgde toen Charisteas de aansluitingstreffer maakte. Vijf minuten voor tijd knokte Hofs zich letterlijk een weg door de Duitse defensie en bezorgde hij de bal ook nog bij Charisteas. De Griek, ex-spits van Werder, omspeelde Reinke en schoot binnen: 1-2. Dichterbij kwam Feyenoord niet meer.Feyenoord – Werder Bremen 1-2

Scoreverloop:
44’ 0-1 Naldo
48’ 0-2 Vranjes
85’ 1-2 Charisteas

Geel: Hofs

Scheidsrechter: Deda (Tur)

Opstellingen
Feyenoord: Timmer; Adalberto, Lucius, Vlaar (46’ Buijs), Bahia; De Guzman, Hofs, Drenthe (75’ Lensky); Vincken (64’ Schet), Charisteas en Kolkka (86’ Van Hooijdonk).

Werder Bremen: Reinke; Owomoyela, Pasanen, Naldo, Wome; Vranjes, Frings (71’ Schulz), Diego (83’ Rockenbach), Borowski; Almeida en Klose (76’ Schindler).