Fanshop
Fanshop

NA TRAININGSKAMP BESLISSING OVER ADALBERTO

Na het trainingskamp in Turkije wordt duidelijk of Feyenoord verder gaat met de Braziliaan Adalberto. De 19-jarige proefspeler speelde donderdag voor de tweede keer deze week negentig minuten mee. ‘Hij heeft het redelijk gedaan’, zei Erwin Koeman, die begin volgende week met Peter Bosz in gesprek gaat over de Braziliaan. De technisch manager verlaat vrijdagochtend in alle vroegte voortijdig Turkije. ‘Daarom zullen we in Nederland in alle rust een beslissing nemen’, aldus Bosz.
Adalberto maakte tegen Werder Bremen een mindere indruk als tegen Galatasaray. Een inschattingsfout van de verdediger leidde de 0-2 in. ‘Maar verdedigend was zijn optreden verder goed. Opbouwend was het wat minder’, aldus Koeman. Bosz: ‘In onze beoordeling houden we ook rekening met het feit dat die jongen hier is neergezet, de taal niet spreekt en na één training meteen moest spelen. De omstandigheden waren niet eenvoudig. Hij heeft het niet slecht gedaan. Binnen enkele dagen zullen we een beslissing nemen.’

Met de verloren finale eindigde de EFES Cup, maar het trainingskamp duurt nog twee dagen. Koeman noemde het verblijf in Turkije nu al geslaagd. ‘We hebben tegen twee goede tegenstanders gespeeld en de omstandigheden waren optimaal. We zijn nog niet klaar voor de eerste wedstrijd tegen NAC, maar hebben nog anderhalve week de tijd’, zei Koeman, die Ron Vlaar na één helft uit voorzorg naar de kant haalde. De centrale verdediger had tegen Galatasaray een schop moeten incasseren en Koeman wilde geen risico met hem nemen.

Pierre van Hooijdonk nam overigens de bokaal voor maker van het mooiste doelpunt in ontvangst. De pinchhitter had dat te danken aan het schitterende doelpunt dat hij in de eerste wedstrijd maakte tegen Galatasaray.