Fanshop
Fanshop

B-JUNIOREN KOMEN STERK UIT WINTERSTOP, C1 MOEIZAAM

De B-junioren van Feyenoord hebben hun eerste wedstrijd in 2007 winnend afgesloten. Op eigen veld won de ploeg van trainer Cor Adriaanse met 2-1 van de A-junioren van FC Den Bosch. Louis Pedro (foto) maakte in een interessante partij de winnende treffer. De C1 oefende tegen Vitesse en kwam zeer matig uit de startblokken. Na een goede tweede helft van Feyenoord eindigde dat duel in 2-2. De A-junioren kwamen zaterdag nog niet in actie.
’Een nuttig potje’ noemde Adriaanse de vriendschappelijke ontmoeting met de twee jaar oudere voetballers van Den Bosch. ‘De jongens moesten vandaag vol aan de bak tegen de fysiek sterke A-junioren.’ Niet iedereen was zich daar even goed van bewust, want na een snelle onderschepping lag de bal al binnen een minuut achter de doellijn van keeper Robbert van der Post. De veerkracht die het team na dat doelpunt toonde, liet overeenkomsten zien met Feyenoord 1. Een minuut na de snelle openingstreffer trok Feyenoord de stand gelijk. Leroy Fer rondde een snelle combinatie met Pedro af. In het vervolg van de eerste helft waren er geen kansen meer te noteren.

Na de rust liet de B1 zien dat het voetballend verder is dan de Bosschenaren. De rust keerde terug in de ploeg en de bal ging goed rond. Na 65 minuten zorgde de aangever van de 1-1, Pedro, voor de voorsprong namens Feyenoord: 2-1. Aangever was de Poolse middenvelder Michael Janotta. Het was de laatste goede mogelijkheid van de wedstrijd, die een uitstekende testcase bleek voor de B-junioren.

Opstelling Feyenoord B1: Van der Post (46’ Lamprou); Bruma, Ramsteijn, Van Haaren (46’ Eekman), Nelom; Janotta, Fer, Leerdam; Lagouireh (46’ Isoufi), Pedro, Cabral (’46 Van la Parra)

C1 MOEIZAAM OP GANG TEGEN VITESSE

Voor de C’tjes begon de tweede competitiehelft met een oefenwedstrijd tegen Vitesse. De bezoekende Arnhemmers voetbalden met een behoorlijk hoog rendement. Twee schoten van afstand zorgde vlak na rust voor een 0-2 stand. Jean-Paul van Gastel constateerde dat zijn elftal behoorlijk nerveus op het veld stond. ‘We speelden erg slordig. De jongens hadden een bepaalde spanning op de benen.’

In de rust legde de trainer de vinger op de zere plek. ‘In de tweede helft hebben de jongens gehandeld naar wat wij van ze verwachten.’ Nadat de jonge Feyenoorders de achterstand al snel hadden gehalveerd creëerde de ploeg kans op kans voor de gelijkmaker. Op de flank speelde Andre Ntambue een sterke wedstrijd namens de C1. Het enige dat er bij hem nog aan ontbrak was de eindpass. Halverwege het tweede bedrijf maakte invaller Ariel da Silva Cruz koppend 2-2, uit een vrije trap van Nygel Velder. Ondanks diverse mogelijkheden wisten de Rotterdammers de wedstrijd niet meer te winnen.

Volgende week zaterdag oefenen de C’tjes tegen AZ, de koploper uit de andere 1e divisie. Een goede graadmeter voor de rood-witte talenten, want AZ zou wel eens de tegenstander kunnen zijn in de finale om het landskampioenschap.

Opstelling Feyenoord C1: Kortsmit; Martins Indi, Kruithof, Wijmer, Dos Santos Lopes (Van Deelen (36’); N. Velder, Jansen, Latuheru; Ntambue, Schoonheijm (36’ Da Silva Cruz), A. Velder

Bij de A1 zijn nog niet alle spelers volledig hersteld van hun blessures. Omdat vier A-junioren met Feyenoord 1 in Turkije het trainingskamp meemaken had Henk Fräser niet genoeg mensen voor een oefenwedstrijd. De Rotterdammers hervatten het seizoen volgende week zaterdag, met een bekerwedstrijd tegen Ajax A2.