TOTTENHAM AFGETROEFD DOOR NEWCASTLE: 2-3

Tottenham Hotspur is er zondag niet in geslaagd om punten te pakken tegen Newcastle United. Op White Hart Lane verloren de Londenaren met 2-3. De spitsen Defoe en Berbatov verzorgden de treffers voor de ploeg van Martin Jol, waar Hossam Ghaly in de slotfase inviel. De Spurs spelen volgende maand tegen Feyenoord in de strijd om de UEFA Cup.

Defoe zette zijn ploeg na een kwartier op voorsprong tegen de Magpies. Malbranque passte op de spits, die vanaf randje buitenspel van dichtbij binnen tikte. Een gevaarlijke kopbal van Newcastle werd twee minuten later door Spurs-keeper Robinson ongedaan gemaakt. In de rebound schoot Huntington raak door de benen van de doelman: 1-1.

De doelman van Newcastle, Given, hield zijn ploeg in de eerste helft overeind, door diverse kansen van Tottenham te keren. Na het fluitsignaal voor de thee brak er een rel uit op het veld. Het leverde gele kaarten op voor Chimbonda (Tottenham) en Butt (Newcastle). Diezelfde Chimbonda liet na rust zien ook voetballend zijn mannetje te staan. Zijn rush over de rechterkant van het veld leverde een gevaarlijke situatie op voor het doel van Newcastle. Na een geblokt schot van Tainio schoot Berbatov wel raak: 2-1.

Waar Tottenham de voorsprong leek uit te gaan breiden, draaiden de bezoekers de score in twee minuten om. De snelle aanvaller Martins tekende voor de 2-2, via een formidabel afstandschot dat in de bovenhoek eindigde. Bij de volgende aanval speelde hij de bal keurig af op Butt, die Robinson met een geplaatst schot kansloos liet.

Woensdag staat de volgende wedstrijd op het programma. Het Cardiff van Glenn Loovens komt dan naar Londen, voor de replay in de FA Cup. De eerdere ontmoeting eindigde in 0-0.

Opstelling Tottenham Hotspur: Robinson; Chimbonda, Lee, Dawson, Davenport (88’ Ghaly); Lennon, Huddlestone, Tainio (79’ Zokora), Malbranque (Keane 75); Defoe, Berbatov