Fanshop
Fanshop

FEYENOORD START PILOT BIOMETRISCHE TOEGANGSCONTROLE

Feyenoord start volgende week zondag bij de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk met een proef voor biometrische toegangscontrole. Aan de proef wordt in eerste aanleg deelgenomen door ongeveer 250 supporters die zich hiervoor vrijwillig bij de club hebben aangemeld. Niet alleen Feyenoord, maar ook Ajax en Vitesse werken mee aan de pilot. Deelname aan deze pilot vormde alternatief voor de invoering van de persoonsgebonden seizoenkaart (pasfotoregistratie) die de overheid aan het begin van dit seizoen aan alle Eredivisieclubs wilde opleggen.
Voor de proef is een aparte ingang ingericht. Een deel van de deelnemende supporters heeft een vingerafdruk aan Feyenoord afgestaan. Deze personen zullen in het systeem worden aangemerkt als ‘ongewenst’. Als het systeem werkt, zou dit bij het betreden van het stadion opgemerkt moeten worden en wordt aan deze mensen de toegang tot het stadion geweigerd.

De proef met biometrische toegangscontrole zal na dit seizoen geëvalueerd worden. Afhankelijk van de ervaringen en resultaten zal worden besloten of de proef wordt uitgebreid en bezien of de invoering van een dergelijk systeem bij clubs in het betaalde voetbal haalbaar is.