JONG FEYENOORD VERGEET TE SCOREN IN STADSDERBY

De beloften van Feyenoord hebben maandagavond een onnodige nederlaag geleden bij Jong Sparta: 1-0. Emnes zorgde na 24 minuten spelen voor de enige treffer van de wedstrijd. De Feyenoorders kregen in het restant van het duel nog diverse kansen maar benutten er niet een. Het was alweer de achtste verliespartij voor Jong Feyenoord in het lopende seizoen. Dwight Tiendalli keerde na drie weken blessureleed weer terug in het Feyenoord-shirt.
Aan het begin van het seizoen was Jong Feyenoord nog tweemaal te sterk geweest tegen de Kasteelheren. In een week tijd werd de stadsgenoot in competitieverband en voor de beker getrakteerd op een nederlaag. Sindsdien is het Sparta een stuk beter afgegaan. Tot maandagavond was het verschil met Feyenoord al opgelopen tot zes punten, in het nadeel van de jonge Feyenoorders.

Namens de selectie van Erwin Koeman speelde Dwight Tiendalli maandagavond negentig minuten mee. De verdediger, net terug van het trainingskamp in Turkije, had drie weken aan de kant gestaan vanwege liesklachten. Die speelden tegen Sparta niet meer op. Naast Tiendalli waren ook keeper Erwin Mulder, Jacob Lensky en Mitchell Schet nog geen dag terug uit Turkije.

In het eerste deel van de wedstrijd waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Zonder zelf kansen te krijgen kwam Feyenoord ook niet in de problemen. Tot de 24ste minuut. Waar een aantal Feyenoorders apathisch reageerden toonde Spartaan Marvin Emnes zijn klasse. De begaafde speler was sterk aan de bal en zette met een goede beweging het centrale blok van Feyenoord op het verkeerde been. Met een crossbal liet hij Mulder kansloos: 1-0.

Het spel van Feyenoord werd daarna nog minder, vond ook trainer Arnold Scholten. ‘We dekten niet kort genoeg en zetten veel te weinig druk naar voren.’ De oefenmeester greep de rust aan om zijn elftal de strijdwijze nog eens uit te leggen. De beloften moesten de zijkanten meer opzoeken, want door het overvolle centrum viel er tegen de stadsgenoot niet veel te halen.

Met die boodschap werd duidelijk iets gedaan. Via de flankspelers wisten de spelers uit Rotterdam-Zuid diverse goede aanvallen op te zetten. Richard Blonk had de pech dat zijn inzet op de lat terecht kwam en niet veel later was Feyenoord opnieuw dichtbij de gelijkmaker. Dit keer werd de bal van de doellijn gehaald door een verdediger. Lorenzo Davids en Schet kwamen daarna nog een aantal malen oog in oog met de keeper van Sparta te staan, maar de vleugelspitsen wisten niet tot scoren te komen.

Donderdag staat voor Jong Feyenoord de volgende tegenstander te wachten. Op Varkenoord komt dan Jong Vitesse op bezoek.

Jong Sparta – Jong Feyenoord (1-0)
Scoreverloop: 0-1 Emnes (24’)
Geel: Altheer (Feyenoord)
Rood: Rutjes (Sparta, 84’ 2x geel)

Opstelling Jong Feyenoord: Mulder; Tiendalli, Altheer, Buijs, Hammouti; Lensky (57’ Sardar), Abubakari, Blonk; Schet, Sammuel en Davids