Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

DE CEULAER VERLIEST MET RKC VAN TWENTE: 1-2

Benjamin De Ceulaer heeft zijn terugkeer bij RKC Waalwijk niet kunnen bekronen met een zege. De Belg, die in de winterstop van Feyenoord verkaste naar de Brabantse club, verloor zaterdagavond met 1-2 van FC Twente. De Ceulaer kreeg van trainer Mark Wotte een basisplaats en moest na ruim een uur spelen het veld ruimen voor Pius Ikedia.
Het bezoekende Twente liet al snel zien over een kwalitatief beter basiselftal te beschikken. RKC kroop de verdedigende stellingen in en hoopte dat de rode storm uit Enschede snel zou gaan liggen. Na een kwartier was het raak voor de Tukkers. RKC-doelman Wevers had geen passend antwoord op een hard afstandschot van Bakircioglu: 0-1.

Volkomen onverwacht maakte RKC na 26 minuten gelijk. Scheidsrechter Van Egmond beoordeelde een duel tussen Wielaert en Janssen als een overtreding van de Twente-speler en wees resoluut naar de stip. Van den Bergh ging achter de bal staan en verraste Boschker met een stift: 1-1.

Benjamin De Ceulaer kreeg kort na rust zijn enige mogelijkheid van de wedstrijd. Op aangeven van Fuchs schoot de flankspeler in het zijnet. Niet veel later maakte De Ceulaer, die niet meer voorkwam in de plannen van Erwin Koeman, plaats voor Ikedia.

Omdat Twente dotten van kansen om zeep hielp, leek RKC een puntje over te gaan houden aan het ongelijke duel. Met nog vijf minuten op de klok velde Orlando Engelaar alsnog het vonnis over de geplaagde Brabanders. Met een schot in de linker bovenhoek bezorgde hij de revelatie van de eerste seizoenshelft de zege.