Fanshop
Fanshop

GEFLATTEERDE NEDERLAAG IN BREDA: 4-1

Feyenoord is de tweede competitiehelft slecht begonnen. De ploeg van Erwin Koeman ging in Breda met ruime cijfers onderuit tegen NAC: 4-1. Die uitslag deed geen recht aan de krachtverhoudingen, want Feyenoord was minimaal gelijkwaardig aan de thuisploeg. Sander van Gessel, Mike Zonneveld en Glenn Salmon (2x) verzorgden de Bredase productie. Pierre van Hooijdonk scoorde vlak voor tijd uit een strafschop.
Het goede gevoel dat Feyenoord aan het trainingskamp in Turkije overhield werd in één klap teniet gedaan door de vernietigende mededeling uit Zwitserland. Dat Feyenoord zonder pardon uit de UEFA Cup werd gezet, was een klap die na zou dreunen in Breda voorspelde Koeman. Dat leek in eerste instantie wel mee te vallen, want slecht was het niet wat Feyenoord in de beginfase liet zien tegen NAC. De slechte start was met name op pech terug te voeren, wat het gevoel nog maar eens aanwakkerde dat Feyenoord werkelijk niks bespaard blijft dit seizoen.De Rotterdammers hadden de eerste helft het beste van het spel, maar gingen wel met een 2-0 achterstand de kleedkamer in. De thuisploeg had aan twee momenten genoeg om tot die maximale productie te komen. Na 12 minuten werd het schot van Van Gessel door de wind gedragen. Timmer was kansloos: 1-0. Via de kluts kwam Zonneveld na 21 minuten in scoringspositie. De middenvelder aarzelde niet en schoot overtuigend diagonaal raak: 2-0.

Het onfortuinlijke Feyenoord drong aan voor de aansluitingstreffer en had er ook de mogelijkheden voor. Edwin Zoetebier bracht eerst ten koste van een hoekschop redding op het schot van Buijs. Op slag van rust testte Kolkka de oud-Feyenoorder, die weer hinderlijk in de weg lag. Eerder hadden Kolkka en Vlaar al naast geschoten.

Het zat Feyenoord niet mee, werd meteen na rust eens te meer bevestigd. Charisteas vond ruimte om te schieten, maar trof de paal. Een vrije trap van Royston Drenthe werd daarna met de nodige moeite gehouden door Zoetebier. In plaats van de logische 2-1, werd een half uur voor tijd duidelijk dat de eerste competitienederlaag van 2007 onafwendbaar was. Dat was op het moment dat Salmon het mislukte schot van Victor Sikora binnenkopte: 3-0.Dat Timothy Derijck vijf minuten later de voorzet van Kolkka voor open doel hoog over schoot en het schot van Huysegems even later via beide palen uit het doel caramboleerde, sloot naadloos aan bij het uiterst merkwaardige wedstrijdverloop. Net als dat de 4-0 erbij aansloot, die tien minuten voor tijd werd gemaakt door Salmon. Feyenoord maakt op de valreep nog de eretreffer, toen Van Hooijdonk een strafschop verzilverde: 4-1.
NAC Breda – Feyenoord 4-1

Scoreverloop:
12’ 1-0 Van Gessel
21’ 2-0 Zonneveld
60’ 3-0 Salmon
81’ 4-0 Salmon
86’ 4-1 Van Hooijdonk (strafschop)

Geel: Drenthe, Hofs, Zonneveld, Mtiliga
Scheidsrechter: Vink

Opstellingen
Feyenoord: Timmer; Buijs, Vlaar, Bahia (30’ Derijck), Drenthe (67’ Van Hooijdonk); De Guzman, Lucius, Hofs; Kolkka (57’ Vincken), Charisteas en Huysegems.
NAC Breda: Zoetebier; Stam, Van Gessel, Zwaanswijk, Mtiliga; Slot (82’ Peto), De Graaf, Zonneveld; Sikora (71’ Diba), Salmon en Rigters (77’ Mathijssen).