Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

ELEKTRONISCH BOARDING SYSTEEM ZONDAG IN GEBRUIK

De supporters die zondag de eerste thuiswedstrijd van 2007 bijwonen, maken kennis met een geheel vernieuwd boarding systeem. Tegen RKC neemt Feyenoord een elektronisch systeem in gebruik. Daarmee volgt Feyenoord het voorbeeld van topclubs uit vooraanstaande competities als Engeland en Spanje. Dinsdagmiddag werd het systeem opgeleverd in aanwezigheid van de directie, die zeer te spreken was over het resultaat.
Marketing directeur Chris Woerts en financieel directeur Onno Jacobs kwamen superlatieven tekort over het innovatieve systeem. ‘Ik vind het prachtig’, zei Woerts, die daarna inging op de beweegredenen achter het besluit. ‘Het biedt veel meer mogelijkheden op het vlak van exposure. Het is daarnaast rustig, van hoogstaande kwaliteit en we gaan mee met de ontwikkelingen in de topcompetities waar al langer gebruik wordt gemaakt van dergelijke boarding systemen. Voor sponsors biedt dit meer mogelijkheden, omdat de attentiewaarde verhoogd wordt. En uiteraard heeft het tot doel meer inkomsten te genereren dan de boarding waar tot dusver mee gewerkt werd.’

Onderzoeksmodellen uit Engeland hebben aangegeven dat de attentiewaarde van de zogenaamde ‘LED Boarding’ voor de neutrale kijker vele malen hoger ligt dan de statische- en roterende vinylboarding. Het boarding systeem bedraagt in totaal 204 meter en is van unieke kwaliteit. Gebruikelijk bij dergelijke systemen is dat het aantal ‘leds’ van beneden naar boven 48 bedraagt. Het systeem in De Kuip heeft 56 ‘leds’, wat een hoge en unieke resolutie garandeert.De statische boarding zal overigens niet in zijn totaliteit verdwijnen. Aan de korte zijde tot aan de goal zullen er nog wel vier posities met dergelijke boarding resteren.