Fanshop
Fanshop

A1 SPOELT KATER WEG TEGEN ADO, C1 SPEELT GELIJK

De A-junioren van Feyenoord hebben zaterdag de nare smaak weggespoeld die de ploeg had overgehouden aan de pijnlijke bekernederlaag tegen Ajax A2. Op bezoek bij ADO Den Haag won de ploeg van trainer Henk Fräser met 1-2, ondermeer door een prachtige uithaal van Georgino Wijnaldum (foto). Ook de C1 kwam in actie tegen de Haagse club. In Rotterdam eindigde de topper in 1-1. De B’tjes komen zondag in actie.

WIJNALDUM ONDERSCHEIDT ZICH TEGEN DEN HAAG

Georgino Wijnaldum maakt een goed seizoen door bij Feyenoord A1. De jeugdinternational (eerstejaars A-junior) laat wekelijks zien een van de meest talentvolle spelers van zijn elftal te zijn. Tegen Den Haag was hij opnieuw de beste man van het veld, met in zijn kielzog Mitchell Schet en aanvoerder Glenn Kobussen, die ook een uitstekende prestatie leverden.

De Hagenezen maken een slecht seizoen door en wisten in veertien duels nog maar dertien keer te scoren. Het klasseverschil tussen beide volksclubs was dan ook goed zichtbaar. Feyenoord oefende deze week op het onder druk zetten van de tegenstander en slaagde daarin volledig. Na 13e minuut opende Feyenoord A1 de score. Schet werd diep gestuurd en trok de bal strak voor. Raymond Watamaleo was attent naar binnen gesneden en maakte bekwaam af: 0-1.

Het enige waar Fräser zich druk om kon maken, was dat zijn manschappen het baltempo niet hoog genoeg hielden. Kort na rust was de trainer genoodzaakt Clint van Stee en Hanne Hagary vanwege blessures naar de kant te halen. Ruben Barends en Luis Pedro waren hun vervangers. Feyenoord behield het overwicht en verdubbelde de score na een uur voetballen. Wijnaldum pikte een afgeslagen bal op en schoot van grote afstand raak in de bovenhoek: 0-2.

In de slotfase gooide de thuisploeg alle schroom van zich af. In die fase toonden de Feyenoorders zich bij vlagen erg slordig. Het resulteerde vijf minuten voor tijd in 1-2. Norichio Nieveld sprong onder een diepe bal door. Keeper Erik Cummins kwam zijn doel uit maar kon de tegentreffer niet voorkomen. De Haagse treffer luidde een spannende slotfase in, waarin niet meer werd gescoord.

Een goede overwinning voor de A1. Die had de ploeg nodig, zei de trainer na afloop. ‘Na het echec tegen Ajax moesten er vandaag drie punten gepakt worden. Dat is gelukt, al ben ik over de slotfase niet te spreken.’ Pech was er voor Tobias Waisapij. De invaller kon na vijf minuten alweer naar de kant vanwege een knieblessure. Hoe ernstig die blessure is, was zaterdagmiddag nog niet bekend.

De volgende wedstrijd van de A1 staat gepland op 10 februari. Dan speelt de ploeg thuis tegen FC Volendam A1, dat bovenin de middenmoot meedraait.

Opstelling Feyenoord A1: Cummins; Van Stee (’50 Barends), Nieveld, Özcelik, Anes Ribeiro; Kobussen, Wijnaldum, K. Wattamaleo; Schet, Hagary (46’ Pedro), R. Watamaleo (75’ Waisapy, ’80 Fer)

C1 BEHOUDT KOPPOSITIE NA ‘ZUUR’ GELIJKSPEL: 1-1

Met de C1 van ADO Den Haag kwam zaterdag Feyenoords belangrijkste concurrent voor de titel op bezoek. Dat Feyenoord die belangrijke wedstrijd niet winnend af kon sluiten, vond trainer Jean-Paul van Gastel vooral ‘erg zuur’. Koploper Feyenoord behield dan wel de drie punten voorsprong op de ranglijst, maar met nog twee inhaalduels voor de boeg voor de Haagse ploeg hadden de Rotterdammers het verschil zaterdag maar al te graag op zes punten gezet.

De wedstrijd begon met een riante mogelijkheid voor ADO. De spits van de bezoekers bleek het vizier nog niet op scherp te hebben. In het vervolg van het eerste bedrijf waren er enkele mogelijkheden voor twee ploegen die niets voor elkaar onder deden. Op slag van rust maakte Kevin Jansen 1-0. De middenvelder was het eindstation van een goedlopende Feyenoord-aanval, waarin Ariel da Silva Cruz vanaf rechts de geplaatste voorzet gaf.

De tweede helft was namens Feyenoord een stuk onrustiger dan de eerste. ‘Het zag er wat paniekerig uit. Vooral de verdediging oogde onrustig’, analyseerde Van Gastel. Toen zijn ploeg verzuimde de kans voor 2-0 te benutten, sloeg aan de andere kant het noodlot toe. Keeper Niels Konijnenburg wist zijn vuist niet te plaatsen tegen een vrije trap van Den Haag: 1-1. Daar bleef het bij in Rotterdam.

’Vooraf ben je niet tevreden met deze uitslag, maar gezien het wedstrijdbeeld na rust zijn we goed weggekomen’ vond Van Gastel, die de bezoekers het betere van het spel vond hebben. Volgende week is de C1 vrij, het weekend daarop treedt het aan tegen RKC Waalwijk.

Opstelling Feyenoord C1: Konijnenburg; Martins Indi, Kruithof, Wijmer, Dos Santos Lopes; De Vrij (55’ Van den Engel), Jansen, Latuheru (60’ Van Steenvoorden); N. Velder, Da Silva Cruz, A. Velder