ROMEO CASTELEN MAAKT VEERTIG MINUTEN VOL BIJ JONG FEYENOORD

De einduitslag van Jong Feyenoord tegen Jong Vitesse zal als 0-0 de geschiedenisboeken in gaan. De eerste helft van deze wedstrijd werd half december gespeeld, maar moest wegens hevige mist bij een stand van 0-0 worden gestaakt. Donderdag werden op Varkenoord de resterende veertig minuten gespeeld, maar hierin kwamen beide ploegen wederom niet tot scoren. Romeo Castelen speelde na maanden blessureleed weer eens een wedstrijd: hij maakte de gehele veertig minuten vol.

Omdat er nog slechts een helft afgewerkt diende te worden, begonnen er donderdag op Varkenoord twee ploegen met het idee dat de buit in veertig minuten moest worden binnengehaald. Dit vertaalde zich in een rommelige wedstrijd, waarin nauwelijks plaats was voor rustpunten.

Ondanks de frisse moed waarmee Feyenoord de wedstrijd begon, speelde het eerste kwartier zich vrijwel volledig op de helft van de thuisclub af. Mede door het goede spel van enkele eerste elftal-spelers van Vitesse, kwam de ploeg van Arnold Scholten nauwelijks aan aanvallen toe. Romeo Castelen werd daarbij nauwelijks in het spel betrokken. De ballen die wel in zijn richting werden gespeeld, waren meestal nauwelijks bruikbaar. Het was daarbij aan te zien dat Castelen het nodige wedstrijdritme mist. De meeste aannames gingen niet echt soepel en de flankspeler kwam slechts zelden voorbij zijn tegenstander.

Het was slechts te danken aan een fantastische redding van keeper Stef Doedeé dat het overwicht van Jong Vitesse zich na een halfuur niet vertaalde in een voorsprong voor de bezoekers. Een afstandsschot werd net voor de neus van de doelman van richting veranderd, maar met een snelle reflex wist hij de bal nog over de zijlijn te duwen. Nog geen minuut later was diezelfde Doedeé echter kansloos, toen hij een kopbal vanaf elf meter op de paal zag belanden. De enige grote mogelijkheid die Feyenoord daar tegenover stelde was een kopbal van Hammouti uit een corner, maar zijn doelpoging werd gepareerd door Vitesse-keeper Van Driel.