FER NEEMT VERANTWOORDELIJKHEID TEGEN FC UTRECHT B1

Aanvoerders nemen het voortouw als hun team in een beslissende fase verkeert. Leroy Fer (foto) nam zaterdag die verantwoordelijkheid, toen zijn team twee minuten voor tijd bij een 0-0 stand een strafschop mocht nemen tegen FC Utrecht. Zonder aarzeling schoot de middenvelder zijn ploeg naar de overwinning: 1-0. De A1 en de C1 komen dit weekend niet in actie.
Eind september op bezoek bij de club uit de Domstad pakte Feyenoord ook drie punten. Destijds opende Fer de score, die later werd uitgebouwd tot 1-4. Zaterdag kwam de overwinning op de Domstedelingen een stuk moeizamer tot stand. ‘Clubs in degradatienood spelen altijd heel compact, met de punt naar achteren. Wij hebben doorgaans veel moeite tegen zulke stugge ploegen’, wist trainer Cor Adriaanse vooraf al.

Door interlandverplichtingen, blessures en een schorsing miste de trainer een handvol basiskrachten. De ideale gelegenheid dus om andere jongens langer in actie te zien. In de eerste helft bleef Utrecht makkelijk overeind. Jeffrey Bruma was dichtbij 1-0, maar zag zijn inzet via de lat het veld weer inschieten. Ook Louis Pedro dacht de openingstreffer te maken, maar zijn inzet miste precisie.

Na rust nam de druk van Feyenoord toe. Dit resulteerde in de ogen van Adriaanse nog in te weinig kansen. Dat de enige treffer van de wedstrijd uit een dood spelmoment gemaakt werd, was dan ook geen verrassing. Met nog twee minuten op de klok sloeg een Utrecht-speler de bal met de arm uit het strafschopgebied, wat de B1 een penalty opleverde. Aanvoerder Fer kende geen genade met de goed keepende Utrechtse doelman: 1-0.

Feyenoord B1, dat in de slotfase speelde met twee C-junioren, blijft door de minimale zege medekoploper, omdat sc Heerenveen in Friesland veel te sterk bleek voor PSV: 3-0. De concurrentie uit Amsterdam liet het zaterdag afweten tegen NEC: 1-1. Wegens interlandverplichtingen van diverse spelers is de B1 de komende twee weken vrij.

Opstelling Feyenoord B1: Lamprou; Eekman, Ramsteijn, Bruma, Nelom; Van Haaren, Fer, Clasie (53’ Leerdam); Van la Parra (71’ Da Cruz Silva), Pedro, Cabral (71’ Velder)