Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

KOEMAN: ‘GELUK NIET AAN ONZE ZIJDE’

Feyenoord incasseerde zondag net zoveel treffers als in de thuiswedstrijd tegen Ajax, maar het gevoel na beide wedstrijden was onvergelijkbaar. Waar Feyenoord zich na de 0-4 in De Kuip nog in de handen mocht knijpen dat het daarbij was gebleven, was de 4-1 een niet geheel juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen. ‘Het is een op papier zware nederlaag, maar het was een totaal anders wedstrijd dan in Rotterdam. Het geluk was vandaag duidelijk niet aan onze zijde’, aldus Erwin Koeman.
De trainer haalde na afloop een aantal momenten aan om zijn visie te ondersteunen. Zo noemde hij de twee schoten van Charisteas die de paal raakten. En de gelukkige manier waarop Ajax aan z’n doelpunten kwam. Dat kwam met name tot uiting bij de eerste goal, waarbij Tim Vincken de vrije trap van Sneijder onbedoeld van richting veranderde, en het laatste doelpunt (Via Derijck kwam Sneijder in scoringspositie). ‘Het is inherent aan de fase waarin we nu zitten’, aldus Koeman, die tevreden was over de prestatie van Tim Vincken. ‘Hij speelde erg goed’, zei de trainer.

‘We zijn geslacht in een kwartier tijd’, vervolgde Koeman. ‘Die eerste goal was cruciaal en hielp Ajax in het zadel. Zij hebben optimaal geprofiteerd in die fase en eigenlijk speelden we vanaf dat moment een verloren wedstrijd. Wij mochten blij zijn dat we op slag van rust nog 3-1 hebben gemaakt. In de tweede helft hebben we karakter getoond. De uitslag kwam vandaag niet in het veld tot uiting. Maar dat is uiteraard slechts een schrale troost.’