Fanshop
Fanshop

BOUSSABOUN DIRECT BELANGRIJK VOOR UTRECHT

Ali Boussaboun heeft zich zondag bij zijn nieuwe club gepresenteerd als een waardige aankoop. De van Feyenoord gehuurde aanvaller gaf namens FC Utrecht de assist op Caluwé voor de openingstreffer tegen ADO Den Haag. Het duel in het Zuiderpark eindigde in een 1-1 gelijkspel. Lorenzo Davids kwam nog niet in actie voor NEC. De voormalig jeugdspeler van Feyenoord zag zijn nieuwe teamgenoten eveneens met 1-1 gelijkspelen, tegen Vitesse.
Ali Boussaboun heeft zondag een indrukwekkend debuut gemaakt voor FC Utrecht. De Marokkaan leek de wedstrijd tegen ADO Den Haag, de club waar hij enkele jaren geleden voor uit kwam, te moeten missen. De aanvaller was echter op tijd hersteld van buikgriep en liet direct zien een waardige aankoop te zijn voor de Domstedelingen. Op aangeven van Boussaboun opende Caluwé de score tegen Den Haag. Hoogendorp zorgde er met een vlammend schot voor dat de entree van de verhuurde Feyenoorder niet gepaard ging met een overwinning voor de Utrechters.

NEC’er Lorenzo Davids heeft zijn eerste Gelderse derby vanaf de bank moeten bekijken. Op bezoek bij Vitesse speelde de ploeg van de middenvelder gelijk: 1-1. Davids vertrok vorige week naar de Nijmeegse club, omdat hij meer speeltijd wilde dan hij bij Feyenoord kreeg toebedeeld.

Maikel Aerts heeft met zijn nieuwe club zaterdagavond een dramatisch gelijkspel behaald. De debuterende doelman maakte namens zijn nieuwe werkgever Willem II een solide indruk op bezoek bij Heracles. De van Feyenoord overgekomen keeper pareerde in de eerste helft twee schoten van Tanghe en maakte ook inzetten van Quansah en Friend ongedaan.

In de tweede helft moest Aerts lijdzaam toezien hoe zijn ploeg twee keer een voorsprong weggaf en met een punt terug moest reizen naar Tilburg.

Jeffrey Altheer moet nog even wachten op zijn eerste speelminuten voor Excelsior. De jonge verdediger, door de Kralingers voor een half jaar gehuurd van Feyenoord, kwam zaterdagavond nog niet in actie voor zijn nieuwe ploeg, die op eigen veld met 1-2 verloor van FC Twente: 1-2. Ook Christian Gyan kwam niet in actie voor de ploeg van Ton Lokhoff.