CHARISTEAS VERLIEST VAN VERBEEK

Zuid-Korea, getraind door oud-Feyenoord trainer Pim Verbeek, heeft dinsdagavond een verrassende overwinning geboekt op Griekenland. De Europees Kampioen, met Angelos Charisteas in de punt van de aanval, verloor met 0-1 in het stadion van het Engelse Fulham. De ploeg van de Feyenoord-aanvaller verloor door een treffer van Lee, in de 78ste minuut.
Kansloos waren de Grieken bepaald niet. Nadat de keeper van Zuid-Korea al een aantal keer in de weg had gestaan bij Griekse inzetten, kopte Giannakopoulos na een uur op de lat. Diezelfde speler zag in blessuretijd een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel.

Verbeek, in 1989 enkele maanden hoofdtrainer van Feyenoord en sinds juni 2006 eindverantwoordelijk voor het Zuid-Koreaanse team, had gekozen voor de Engelse locatie omdat veel van zijn spelers actief zijn in het Premiership. De Aziatische voetbalploeg speelde het duel ter voorbereiding op de Azië Cup, die in juli 2007 gespeeld wordt.