Fanshop
Fanshop

JONG ORANJE OPPERMACHTIG TEGEN JONG RUSLAND

Ron Vlaar heeft dinsdag zijn eerste oefeninterland sinds maanden winnend afgesloten. De Nederlandse ploeg kraakte de verdediging van de Russische leeftijdsgenoten volledig: 3-0. Voor Vlaar betekende het optreden in het Oranje-shirt een terugkeer na een half jaar afwezigheid. Vanwege een blessure kwam de stopper na het EK in Portugal niet meer in actie voor het keurkorps van Foppe de Haan.
Royston Drenthe kreeg dinsdag geen speelminuten. Luigi Bruins, vanaf volgend seizoen acterend in het Feyenoord-shirt, maakte na 68 minuten zijn opwachting.

Met Vlaar en de Groninger Kruiswijk in de achterhoede kon Jong Oranje-coach Foppe de Haan bouwen op een stevig fundament. Jong Oranje bleek voor een kleine 10.000 toeschouwers al snel de betere ploeg en kwam in de eerste helft met 2-0 voor. Bakkal nam de rol als doelpuntenmaker op zich, Aisatti was tweemaal aangever. Rigters zorgde in de tweede helft voor de 3-0 eindstand.

Voor het duel van Jong Oranje in de Euroborg was ook Feyenoorder Tim Vincken op het laatste moment geselecteerd. De rechtsbuiten had echter de pech op de training van Nederland onder 21 geblesseerd aan de knie te raken.

Opstelling Jong Oranje: Waterman; Van Buuren, Vlaar (82’ Pieters), Kruiswijk, Maduro (46’ Schilder), Jong-a-Pinn, Aisatti, Bakkal (68’ Bruins), Jenner, MacDonald (46’ Rigters), De Ridder (68’ Medunjanin).

Opstelling Jong Rusland: Khomich, Grigoryev, Shishkin, Taranov, Koncedalov, Kombarov (68’ Mamaev), Kochubey, Yarkin, Rodenkov, Ryazantsev, Lutsenko (76’ Dzyuba).