Fanshop
Fanshop

ORANJE WINT MET HENK TIMMER OP DE BANK

Het Nederlands Elftal heeft woensdag eenvoudig gewonnen van Rusland: 4-1. Henk Timmer bekeek het duel vanaf de reservebank en zag Oranje een indrukwekkende tweede helft spelen. Voormalig Feyenoorder Giovanni van Bronckhorst droeg voor het eerst in zijn interlandcarrière de aanvoerdersband. De linkspoot kreeg de band vanwege het afzeggen van Edwin van der Sar. De vleugelverdediger speelde de hele wedstrijd mee tegen Rusland. Dirk Kuyt begon ook aan het duel maar werd in de rust vervangen.
Naast Timmer nam ook Civard Sprockel op de reservebank plaats. De verdediger, die in het seizoen 2001/2002 zes wedstrijden in actie kwam voor Feyenoord, moet zijn debuut in Oranje nog even uitstellen, want ook hij werd door bondscoach Van Basten aan de kant gehouden.

Oranje won het vriendschappelijke duel met 4-1. In de eerste helft gebeurde er nagenoeg niets in Amsterdam. Na de pauze zorgden Babel, Sneijder, Mathijsen en Van der Vaart voor de Nederlandse doelpunten. Bistrov deed met een fraaie goal iets terug namens de ploeg van Guus Hiddink.