JANOTTA BEZORGT POLEN ONDER 17 ZEGE OP NEDERLANDSE LEEFTIJDSGENOTEN: 3-2

Op het trainingskamp in het Spaanse La Manga heeft Oranje onder 17 vrijdag een onnodige nederlaag geleden tegen Polen. Het team van KNVB-coach Albert Stuivenberg, met Miquel Nelom (foto), Leroy Fer, Louis Pedro en Georginio Wijnaldum in de ploeg, was beter dan de tegenstander maar dacht het op het talent wel af te kunnen. De ploeg van Feyenoord B1-junior Michael Janotta strafte dat genadeloos af. De Poolse middenvelder van Feyenoord scoorde tweemaal tegen de Nederlandse talenten, die het duel met 3-2 verloren.
Stuivenberg zag de nederlaag tegen de Polen als een goede les en een leerzame waarschuwing. Zijn spelers voetbalden na de minimale zeges op Tsjechië en Noorwegen tegen de Poolse opponent in een lagere versnelling. Met het oog op het tweede EK-kwalificatietoernooi, dat eind maart plaatsvindt in Turkije, komt deze nederlaag misschien wel op het juiste moment

‘We hebben de Polen aan hun overwinning geholpen. Ik heb er vrede mee als we verliezen van een tegenstander die beter is, maar dat was zeker niet het geval. Daar zijn we teleurgesteld over. We hebben acht keer op rij gewonnen, dus het is er blijkbaar ingeslopen dat het allemaal wat makkelijker wordt opgevat’, aldus de oefenmeester op knvb.nl.

Wijnaldum miste in de eerste helft een grote kans om de score namens Nederland te verdubbelen, nadat Narsingh Oranje op voorsprong had gezet. Feyenoorder Janotta schoot de Polen uit een strafschop op gelijke hoogte: 1-1. Via treffers van opnieuw Janotta en een Poolse ploeggenot liep de tegenstander in de tweede helft uit naar 3-1. Van Aanholt zorgde uit een corner voor de 2-3 eindstand.

Opstelling Oranje onder 17: Padt (Zoet); Van der Meulen, Van Aanholt, Blind (Matic), Fer (De Vogel); Zeefuik, Wijnaldum (Rienstra), Narsingh; Nelom, Bentem (Antonia), Pedro (Stolte).