Fanshop
Fanshop

ZURE ZATERDAG VOOR JUNIOREN

De A-junioren van Feyenoord hebben zaterdagmiddag met 1-2 verloren van Volendam. Dat gebeurde op een manier zoals trainer Henk Fräser het niet graag ziet. Zijn ploeg had het betere van het spel maar bleek zowel in de aanval als in verdedigend opzicht niet meedogenloos genoeg. Namens Feyenoord zorgde Glenn Kobussen (foto) voor de openingstreffer. De C1 verloor op bezoek bij RKC met 1-0. Door deze nederlaag is de spanning aan kop weer helemaal terug. Vanwege interlandverplichtingen van diverse spelers is de B1 deze én volgende week vrij.
A-JUNIOREN NIET MEEDOGENLOOS GENOEG

De A1 speelde zaterdag een thuiswedstrijd tegen Volendam, dat dit seizoen al twintig tegendoelpunten meer moest incasseren dan de Rotterdamse opponent en in de middenmoot bivakkeerde. Het door blessures geplaagde Feyenoord vond zich voorafgaand aan de wedstrijd terug op de derde plaats.


Naast de gekwetste spelers miste Fräser ook Georginio Wijnaldum, die op pad was met Oranje onder 17. Zijn verzwakte ploeg begon goed tegen de bezoekers uit Volendam. Een machtsvertoning zoals in de heenwedstrijd werd het niet, maar qua veldspel domineerde de Feyenoorders het duel. De A1 kreeg een groot aantal kansen, maar benutte er niet een en ging rusten met een doelpuntloze stand.

Na de thee nam Feyenoord al snel afstand. Uit een pass van Raymond Watamaleo schoot aanvoerder Kobussen vanaf de hoek van het strafschopgebied raak: 1-0. Legio kansen op 2-0 werden daarna verprutst door de Rotterdamse voorhoede. Na 72 minuten maakten de compact spelende Volendammers gelijk. Jerson Anes Ribeiro schatte een doorgeschoten bal verkeerd in, centrale verdediger Norichio Nieveld anticipeerde te laat en voordat de teruggekeerde doelman Erwin Mulder het wist lag de bal al achter hem in het doel.

Feyenoord gokte op de winst en deed er alles aan de verdediging van de tegenstander kapot te spelen. De missie mislukte en tot overmaat van ramp nam de bezoekende partij twee minuten voor tijd de leiding: 1-2. Die klap kwam de ploeg van Fräser niet meer te boven.

De oefenmeester was na de wedstrijd tevreden over het vertoonde spel maar had zich geërgerd aan de manier van verdedigen van zijn ploeg. ‘Ook het aantal kansen dat we missen is niet op een hand te tellen. We waren veel te lief voor Volendam.’ Ondanks de domper op Varkenoord zag de voormalige stopper ook lichtpuntjes: ‘De B-junioren die we vandaag hebben moeten inpassen hebben het goed gedaan. Vooral Ricky van Haaren heeft een uitstekende wedstrijd gespeeld.’ De middenvelder van de B1 dwong respect af met zijn manier van voetballen.

Volgende week speelt de A1 niet, zaterdag de 24ste spelen zij een uitwedstrijd bij Willem II.

Opstelling Feyenoord A1: Mulder; Van Stee, Nieveld (’80 Bruma), Özcelik, Anes Ribeiro; Kobussen, Van Haaren, K. Wattamaleo; Leerdam, Schet, R. Watamaleo


C1 VERLIEST IN WAALWIJK

Lijstaanvoerder Feyenoord C1 nam het zaterdag in Waalwijk op tegen RKC, de verrassende nummer drie van de ranglijst. Eerder dit seizoen wonnen de Rotterdammers moeizaam van de Rooms Katholieke Combinatie (2-1), vandaag moest het op bezoek in Brabant een nederlaag slikken: 1-0.


Op een drijfnat veld werd er met een slechte bal een rommelige wedstrijd gespeeld. Beide ploegen creëerden weinig voor het doel van de tegenstander, de enige kans van de middag was direct raak. Op een lange bal van RKC werd door de Feyenoorders niet goed geanticipeerd, waardoor doelman Roy Kortsmit oog in oog stond met de spits van de thuisploeg. De Feyenoord-keeper wist zijn inzet niet te keren: 1-0

’Deze wedstrijd heeft aangetoond dat we nog over te weinig voetbalintelligentie beschikken’, constateerde Jean-Paul van Gastel, die zijn geblesseerde aanvoerder Henkie Dijkhuizen node miste. De trainer liet zijn ploeg na de achterstand achterin 1 op 1 voetballen om met een extra aanvaller voor meer dreiging te zorgen. Dat had effect, al leverde het voor Feyenoord te weinig goede kansen op om de gelijkmaker binnen te schieten.

Evenals de oudere juniorenteams hebben de C’tjes volgend weekend vrij. Over twee weken is FC Utrecht C1 de tegenstander.

Opstelling Feyenoord C1: Kortsmit; Martins Indi, Kruithof (55’ Ntambue), Wijmer, Dos Santos Lopes; De Vrij, Van den Engel (60’ Latuheru), Jansen; N. Velder (36’ Schoonheim), Da Silva Cruz, A. Velder