FEYENOORD VERLIEST AANSLUITING MET VIERDE PLAATS

Feyenoord kan de vierde plaats voorlopig uit zijn hoofd zetten. In het Arke Stadion verloor de ploeg van Erwin Koeman met 3-0 van naaste concurrent FC Twente. De achterstand op de Tukkers liep daardoor op tot acht punten. Jeroen Heubach en Kennedy Bakircioglu (2x) scoorden namens de thuisploeg. Theo Lucius kreeg zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is geschorst tegen FC Utrecht. Jacob Lensky maakte als invaller zijn officiële debuut. Sherif Ekramy verving de geblesseerde Henk Timmer in het doel.
Feyenoord werd vanaf het beginsignaal onder druk gezet, maar slaagde er wel in als eerste gevaar te stichten. De vrije trap van Royston Drenthe schoot door op het natte gras en kwam voor de voeten van Timothy Derijck. De Belg moet verbaasd zijn geweest van alle vrijheid, anders was zijn zwakke schot niet te verklaren. Hij had de hoek voor het uitkiezen, maar schoot de bal tegen het enige obstakel dat hem scheidde van het openen van de score: doelman Sander Boschker.

Vanaf dat moment zakte het spelniveau in. Feyenoord speelde gegroepeerd en liet de thuisploeg het spel maken. De ploeg van Fred Rutten kwam er maar moeilijk doorheen, maar nam wel de voorsprong. Het schot van Ismail Aissati belandde nog op de lat, maar na 25 minuten was de poging van Heubach wel goed voor de 1-0. Ekramy ging daarbij niet vrijuit. Het schot van de linksback verraste hem in de korte hoek.

Wat volgde was een kansarme en saaie fase. Enig lichtpuntje was het optreden van Tim Vincken, die doelpuntenmaker Heubach met zijn snelheid regelmatig tot wanhoop dreef. De rechtsbuiten produceerde vele voorzetten, maar geen daarvan resulteerde in een kans. Na 37 minuten leek het er wel van te komen toen Vincken de vrijstaande Lucius bediende. De aanvoerder werd in scoringspositie onderuit gehaald, maar scheidsrechter Wiedemeijer zag er geen strafschop in.

De tegenvallende Jonathan de Guzman bleef in de kleedkamer achter en werd vervangen door Lensky. Ook Huysegems keerde na rust niet meer terug op het veld. Castelen kwam voor hem in de plaats, waarmee er nog meer snelheid op de flanken kwam.

Feyenoord drong meteen aan, maar mocht na 53 minuten opgelucht ademhalen dat de marge niet werd verdubbeld. Bakircioglu troefde Drenthe af, maar schoot vrij voor Ekramy voorlangs.

De Zweed maakte die misser vijf minuten later goed. De voorzet van Heubach werd dankbaar ingekopt door Bakircioglu, die verbazingwekkend veel vrijheid genoot: 2-0.

Ekramy hield kort erna Edson Braafheid van scoren af. De rechtsback dook vrij voor Ekramy op, maar de doelman hield het hoofd koel en redde klemvast. Sharbel Touma was de volgende die het probeerde met een fraai schot. De bal was onhoudbaar voor Ekramy, maar de lat bracht redding. De 3-0 hing in de lucht, maar het zat de thuisploeg niet mee. Derijck bracht miraculeus redding met zijn hoofd toen Touma inschoot. Het doelpunt zou toch vallen. Het schot van Bakircioglu werd beroerd door Vlaar en liet Ekramy kansloos: 3-0.

FC Twente – Feyenoord 3-0
25’ 1-0 Heubach
58’ 2-0 Bakircioglu
88’ 3-0 Bakircioglu

Geel: Derijck, Lucius, El Ahmadi
Scheidsrechter: Wiedemeijer

FC Twente: Boschker; Wellenberg (19’ Braafheid), Wielaert, Zomer, Heubach; El Ahmadi, Aissati (64’ Bakkal), Engelaar (81’ Brama); Bakircioglu, N’Kufo en Touma.
Feyenoord: Ekramy, Derijck, Vlaar, Schreuder (76’ Van Hooijdonk), Drenthe; Lucius, Buijs, De Guzman (46 Lensky); Vincken, Charisteas en Huysegems (46’ Castelen).