Fanshop Tickets
; Fanshop Tickets

KOEMAN: SITUATIE WAARIN ALLES TEGENZIT

Excuses waren er aan te voeren door de spelers en daar had Erwin Koeman begrip voor. Maar waar de trainer niet mee kon leven was het slecht uitvoeren van de opdrachten. Veelzeggend was onder meer de prestatie van de middenvelders, zei de trainer na afloop van het duel met FC Twente (3-0). ‘De afspraak was dat we kort dekten, maar FC Twente had vervolgens alle ruimte op het middenveld’, aldus Koeman, die genoodzaakt zei te zijn om te wisselen. Jonathan de Guzman bleef na rust in de kleedkamer achter. ‘Wie zelfkritiek heeft, weet waarom hij gewisseld wordt’, luidde het commentaar van de trainer die zijn ploeg na het duel berispend toesprak in de kleedkamer.
Het verschil tussen Feyenoord en FC Twente zat ‘m zondag vooral in de fase waarin beide ploegen zitten, gaf Koeman aan. ‘FC Twente is de ploeg in vorm, waar alles naar wens verloopt. Wij zijn de ploeg die de gifbeker blijkbaar helemaal leeg moet drinken. Het zit tegen, maar we maakten ook teveel fouten om hier punten mee te nemen. Dat neemt overigens niet weg dat we op voorsprong hadden moeten komen na vijf minuten. Derijck had een niet te missen kans. Maar ook dat was ons niet gegund.’

Feyenoord moet snel sportief herstel tonen om zo de vijfde plaats niet in gevaar te laten komen, waarschuwde de trainer. De voorsprong op nummer zes Heerenveen bedraagt vier punten. ‘We hebben het dus in eigen hand. Het is zaak om in het veld snel te handelen om die vijfde plaats te behouden. Want die klassering is de doelstelling, dat moeten we na weer zo’n nederlaag niet uit het oog verliezen’, aldus Koeman.