Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

JONG FEYENOORD WINT BIJ JONG VITESSE

Jong Feyenoord heeft voor het eerst in tijden weer eens drie punten gepakt. Het team van Arnold Scholten won donderdagavond in Bemmel het inhaalduel met Jong Vitesse met 0-1. Resham Sardar verzorgde de enige treffer voor de Rotterdammers. Pieter Collen en de langdurig geblesseerde Timon van Leeuwen vierden hun rentree, Karim Saidi viel na veertig minuten uit.
Het elftal van Arnold Scholten was vastbesloten om in de omgeving van Arnhem een einde te maken aan de negatieve reeks. De laatste overwinning van Jong Feyenoord in een officieel duel dateerde immers alweer van 16 oktober (!) vorig jaar, toen Willem II met 5-0 terzijde werd geschoven. Sindsdien verloor het team 7 van de 9 competitiewedstrijden, waardoor Jong Feyenoord op de ranglijst afgleed naar een bedenkelijke positie.

Op het terrein van de SC Bemmel trad Jong Feyenoord aan met de selectiespelers Pieter Collen, Karim Saidi en Philippe Léonard in de basis, terwijl Jong Vitesse naast Yakubu ook de nieuwe eerste doelman Vladimir Stojkovic opstelde. Er ontspon zich een stevige wedstrijd met kansen over en weer, al kwam Feyenoords ervaren centrale duo zelden of nooit in de problemen. Die dienden zich wel aan toen Karim Saidi na veertig minuten last kreeg van zijn knie en om een wissel vroeg. Maar ook met Carlos Ramos voor de Tunesiër bleef Jong Feyenoord tamelijk simpel overeind.

In de tweede helft – aanvaller Mitchell Schet verving in de rust Pieter Collen en liet van zich spreken met een paar goede acties – veranderde er niet heel veel aan het spelbeeld. Beide ploegen vochten hard om de punten en duidelijk was dat het team dat het eerst zou scoren er met de winst vandoor zou gaan. Voor de verandering viel het dubbeltje na een dik uur voetbal eens een keer de goede kant op toen Resham Sardar een corner van Richard Blonk binnenkopte.

Vanaf dat moment zette Jong Feyenoord alles op alles om de eerste winstpartij in vier maanden binnen te slepen en dat lukte. Dat Timon van Leeuwen tien minuten voor tijd inviel en na ruim een jaar van blessureleed eindelijk zijn rentree kon maken was de slagroom op de taart.


JONG VITESSE – JONG FEYENOORD 0-1 (0-0)
Scoreverloop: 0-1 Sardar (60)

OPSTELLING JONG FEYENOORD
Mulder; Collen (Schet, 45), Saidi (Ramos, 40), Léonard, Hammouti; J. Buys, Sammuel (Van Leeuwen, 80), De Haan, Kogeldans, Blonk, Sardar