Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

VERVOERSREGELING AZ-FEYENOORD

Op zondag 11 maart 2007 speelt Feyenoord de uitwedstrijd tegen AZ. Voor de Alkmaarders is het de eerste wedstrijd in het nieuwe DSB stadion die volledig is uitverkocht, ook het 1.000 zitplaatsen tellende bezoekersvak.
Zowel AZ als de Gemeente Alkmaar staan de Feyenoord-aanhang graag toe om op eigen gelegenheid naar de Noordhollandse gemeente te rijden. Probleem is dat men in Alkmaar geen enkele ervaring heeft of de beperkte parkeergelegenheid achter het bezoekersvak toereikend is om de voertuigen van de 1.000 Feyenoord-supporters te kunnen huisvesten. Om die reden hebben de Alkmaarse autoriteiten de medewerking aan Feyenoord gevraagd om bij deze wedstrijd de verkeersstroom te reguleren en het aantal auto’s enigszins te beperken. Mede vanwege de positieve ervaringen die eerder werden opgedaan rond de wedstrijd Vitesse-Feyenoord heeft Feyenoord de medewerking aan een soort carpool-regeling toegezegd.

De regeling:

• Feyenoord-supporters die via hun Diamond-, Gold- of Silvercard een kaart voor de wedstrijd hebben gekocht rijden via de A9 naar Alkmaar.
• Onderweg nemen zij de afslag Akersloot/Uitgeest (afslag nummer 11). Vervolgens naar een parkeerplaats achter Bob’s Party Palace rijden (stewards van Feyenoord markeren de route).
• Op de parkeerplaats aan de Westerwerf ontvangen supporters bij vertrek, mits zij met minimaal drie personen in een auto zitten, een parkeerkaart voor P2 bij het DSB stadion.
• Alleen voertuigen met minimaal drie personen en in het bezit van een P2 kaart krijgen toegang tot de parkeerplaats en het bezoekersvak van het DSB stadion.
• Supporters die op een andere wijze bij het DSB stadion arriveren krijgen geen toegang, met uitzondering van supporters die gebruik maken van de bussen van de Feyenoord Supportersvereniging

Feyenoord, AZ en de Gemeente Alkmaar beseffen dat sprake is van enige overlast voor de Feyenoord-supporters. Na de wedstrijd zal een evaluatie plaats vinden met als doel om voor een volgende wedstrijd tot een reguliere vrij-vervoerswedstrijd te komen.