Fanshop
Fanshop

FC UTRECHT SIMPEL AAN DE KANT GEZET: 2-0

Feyenoord heeft de grip op de vijfde plaats verstevigd. De Rotterdammers wonnen in De Kuip met 2-0 van FC Utrecht en zagen nummer zes SC Heerenveen verliezen. Met nog negen competitiewedstrijden te spelen bedraagt de voorsprong zeven punten en heeft Feyenoord plaatsing voor de Champions League play-offs in eigen hand. Tegen FC Utrecht verzorgden Jonathan de Guzman en Angelos Charisteas voor rust de treffers. De ploeg van Foeke Booy speelde in de slotfase met tien man nadat Erik Pieters zijn tweede gele kaart kreeg voorgehouden.
Feyenoord moet de laatste wedstrijden het idee hebben gekregen dat niets bespaard bleef, maar na de eerste helft tegen FC Utrecht zullen de Rotterdammers er een ander gevoel op hebben nagehouden. Zonder briljant te spelen freewheelde Feyenoord naar een 2-0 voorsprong. Het grootste compliment zat in dat laatste cijfer. Henk Timmer kreeg in de eerste helft niks te doen. En dat mag in een periode waarin de tegendoelpunten in sneltreinvaart vallen, als bijzonder worden gekwalificeerd.

Koeman zag zijn ploeg voor rust nauwelijks kansen creëren, maar wel uitblinken in de afronding. Na zes minuten stond De Guzman op de goede plaats om de voorzet van Charisteas binnen te werken. De spits was naar de linkerkant gedreven, behield het overzicht en gaf prima voor op de Canadees: 1-0.Van Castelen kwam in die fase de meeste dreiging en het was dan ook geen toeval dat hij aan de basis stond van de 2-0. De rechtsbuiten speelde Alje Schut uit en had alleen doelman Franck Grandel nog voor zich. Castelen was niet zelfzuchtig en legde af op Charisteas, die beter stond gepositioneerd. De aanvaller hoefde alleen zijn voet er tegenaan te zitten om Feyenoord na achttien minuten in een zetel te helpen.Er werd nog één keer gejuicht voor rust. Dat had niet met het voetbal in De Kuip te maken –er volgde geen kans meer- maar met datgene wat er werd vermeld op het scorebord. Excelsior had in de Arena de leiding genomen tegen Ajax en dat werd hoorbaar gewaardeerd in De Kuip.Feyenoord meldde zich in de tweede helft meteen een aantal keer voor het doel van Utrecht, maar anders dan voor rust stond het vizier niet op scherp. Charisteas en Drenthe schoten in kansrijke positie naast, terwijl De Guzman dat van afstand deed.De wedstrijd was gespeeld en sleepte zich naar het eind. De Feyenoord-supporters hielden nog één keer hun adem in toen Castelen zich wederom leek te blesseren aan de enkel. De rechtsbuiten bleef lang op de grond liggen, maar stond tot ieders opluchting weer op. Hij kon wel direct de catacomben in. Koeman wilde geen risico met hem nemen en bracht Tim Vincken in het veld.

Erik Pieters maakte dat niet meer mee. De verdediger van FC Utrecht kreeg een kwartier voor tijd zijn tweede gele kaart en moest vertrekken. Een slotoffensief zat er zodoende ook niet meer in voor FC Utrecht.

Feyenoord – FC Utrecht 2-0
Scoreverloop:
7’ 1-0 De Guzman
18’ 2-0 Charisteas

Geel: Van Buuren
Rood: Pieters (75’ 2x geel)
Scheidsrechter: Jol

Opstellingen
Feyenoord: Timmer; Buijs, Vlaar, Greene, Bahia; Schreuder (78’ Derijck), De Guzman, Drenthe; Castelen (80’ Vincken), Charisteas en Huysegems.
FC Utrecht: Grandel; Cornelisse, Schut (46’ Van Buuren), Broerse, Pieters; Somers, Van Dijk, Kruys (64’ Loval), Caluwé (67’ Rossini); Boussaboun en Nelisse.