Fanshop
Fanshop

VOETBALLEN MET IDOLEN OP JAARLIJKSE TALENTENDAGEN

Een plek verdienen in de jeugdopleiding van Feyenoord, daar is het allemaal om te doen tijdens de jaarlijkse talentendagen. Vandaag (maandag) en morgen vertonen bijna duizend kinderen met die instelling hun voetbalkunsten op de velden van Varkenoord. Daarbij worden ze ondersteund door jeugd- en selectiespelers van Feyenoord, zoals Angelos Charisteas, Romeo Castelen en Henk Timmer.

Het is vanmiddag een drukte van jewelste op sportpark Varkenoord. Verdeeld over drie sessies doen honderden kinderen hun best om zich in de kijker te spelen van de aanwezige Feyenoord-scouts en jeugdtrainers. Onder hen oud-Feyenoorders als Jean-Paul van Gastel, Gaston Taument en Henk Fräser. Alle voetballertjes hebben een hesje aan met een nummer erop, zodat ze goed uit elkaar te houden zijn voor de beoordelaars.

De scouts hebben een grote lijst bij zich met alle spelersnamen, waarop ze de jongens aankruisen die in positieve zin opvallen. Fräser, tegenwoordig trainer van de A1: ‘Er zijn verschillende manieren waarop kinderen zich kunnen onderscheiden. De één heeft misschien een mooie actie in huis, terwijl de ander al heel ver is met de bal één keer raken. Daarbij kijkt ieder van ons anders naar het voetbal. Ik ben natuurlijk vooral verdedigend ingesteld, terwijl Taument bijvoorbeeld meer naar de aanvallers zal kijken.’
Natuurlijk hopen alle spelertjes uiteindelijk voor Feyenoord te mogen voetballen, maar Fräser bekent: ‘Vandaag en morgen komen er in totaal bijna duizend kinderen langs, maar we zijn al blij als we uiteindelijk tien jongens overhouden.’ De rest van de voetballertjes kan na vanmiddag zeggen dat ze toch eenmaal voor Feyenoord hebben gespeeld. Met een Feyenoord-kalender en een handtekening van hun favoriete Feyenoord-speler als aandenken, zorgde dat gegeven enkel voor blije gezichten op Varkenoord.
Morgen (dinsdag) worden er, net als vandaag, na de laatste wedstrijden van de talentendag groepsfoto’s gemaakt met de selectiespelers, die na afloop besteld kunnen worden.