Fanshop
Fanshop

JONG FEYENOORD SPEELT GELIJK TEGEN JONG FC GRONINGEN

Jong Feyenoord heeft de overwinning op Jong Vitesse van afgelopen donderdag (0-1) geen goed vervolg kunnen geven. Maandagmiddag bleef de ploeg van Arnold Scholten in de uitwedstrijd tegen Jong FC Groningen steken op 0-0. Pieter Collen speelde voor het eerst weer een hele wedstrijd, sinds hij is hersteld van zijn blessure. Timothy Derijck maakte eveneens de negentig minuten vol, in het centrum van de verdediging. Jacob Lensky startte in de basis op het middenveld, maar werd na tachtig minuten uit voorzorg gewisseld. Het duel op sportpark Corpus den Hoorn zou eigenlijk een week geleden worden gespeeld, maar werd toen afgelast omdat het veld onbespeelbaar was in verband met slechte weersomstandigheden.
Het Beloftenteam van Feyenoord was vooraf vastbesloten om de prestatie tegen Jong Vitesse te evenaren. Vast stond dat dit een moeilijke opgave zou worden, aangezien de thuiswedstrijd tegen Jong FC Groningen nog met 1-4 verloren ging. Maar maandag bleek de brilstand, die na negentig minuten op het scorebord stond, een terechte afspiegeling van de verhoudingen op het veld, dat nog altijd moeilijk bespeelbaar was. Over en weer waren er kleine kansjes te bespeuren, maar tot goed uitgespeelde mogelijkheden leidde dit geen enkele keer.

Trainer Arnold Scholten kon leven met de stand: ‘We hebben er wel voor geknokt, maar qua veldspel waren beide ploegen gelijk aan elkaar. Met wat meer geluk hadden we misschien kunnen winnen, maar hetzelfde geldt eigenlijk voor FC Groningen. Ik denk dat we daarom niet mogen klagen.’

Jong Feyenoord heeft door het gelijkspel zestien punten uit zeventien wedstrijden in de Beloftencompetitie en staat daarmee elfde. Jong Vitesse kan vanavond langszij komen, als de wedstrijd tegen Jong Heerenveen wordt gewonnen. Voor Jong FC Groningen betekende het gelijkspel de achtste thuiswedstrijd op rij waarin het ongeslagen bleef.

JONG FC GRONINGEN – JONG FEYENOORD 0-0 (0-0)

OPSTELLING JONG FEYENOORD
Mulder; Collen, J. Buys, Derijck, Hammouti; Blonk, Abubakari, Lensky (De Haan, 81); Sammuel (Van Leeuwen, 80), Kogeldans (Ramos, 75), Sardar