Fanshop
Fanshop

VOLGEND SEIZOEN NOG GEEN VROUWENVOETBAL

Feyenoord heeft besloten om de introductie van het vrouwenvoetbal minimaal één seizoen uit te stellen, meldt de dinsdag verschenen Feyenoord Krant. De KNVB wil met ingang van het seizoen 2007/2008 graag met minimaal zes elftallen een competitie starten. Feyenoord is enthousiast over het initiatief, maar vanwege de viering van het honderdjarig bestaan, wat een enorme werkdruk voor de organisatie met zich mee brengt, komt dit te vroeg. Intern is inmiddels een werkgroep samengesteld die een haalbaarheidsonderzoek gaat verrichten.

Commercieel directeur Chris Woerts: ‘Daaruit moet blijken of er behoefte is aan vrouwenvoetbal bij Feyenoord en of het al realiseerbaar is vanaf het seizoen 2008/2009. Het heropbouwen van de club en het jubileum hebben momenteel de prioriteit.’

Het vrouwenvoetbal in Nederland heeft zich de laatste jaren stormachtig ontwikkeld. Momenteel telt de KNVB een kleine 90.000 voetballende meisjes en vrouwen. Daarmee is vrouwenvoetbal na hockey de tweede grootste en meest populaire vrouwenteamsport. De topspeelsters vinden in Nederland echter geen aansluiting in de topsportwereld, zoals dat bijvoorbeeld in Duitsland en Zweden wel het geval is. Om die impasse te doorbreken hoopt de KNVB samen met een aantal BVO’s tot een professionele vrouwencompetitie te komen.

Feyenoord is inmiddels wel voorzichtig met de eerste voorbereidingen gestart om vrouwenvoetbal, waarvan de kosten voor het grootste deel door de KNVB worden gedragen, bij de club te realiseren.