WEER GEEN WINST IN DEN HAAG: 3-3

Feyenoord is er voor de vierde opeenvolgende keer niet in geslaagd te winnen in het Haagse Zuiderpark. Het attractieve duel met ADO Den Haag eindigde in 3-3. Angelos Charisteas scoorde twee keer namens Feyenoord, Rick Hoogendorp deed hetzelfde voor de thuisploeg. De andere treffers kwamen op naam van Joonas Kolkka en Laurent Delorge. ADO moest in de slotfase verder met tien man na de rode kaart van Mark de Vries. Voorafgaand aan het duel werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan voormalig ADO-voorzitter Dé Stoop.

Na zeven minuten was vanuit het uitvak al het ‘Feyenoord wakker worden’ te horen. De onvrede van het Legioen was een logisch gevolg van wat het elftal van Koeman in de beginfase liet zien. De thuisploeg mocht in die eerste minuten drie keer op doel schieten, amper gehinderd door de Rotterdamse defensie. Na twintig seconden vuurde Santi Kolk naast. Een minuut later schoot Hoogendorp net over. Laurent Delorge was na zeven minuten de volgende die het erop waagde. Ook zijn schotpoging verdween naast.

Jonathan de Guzman leidde met balverlies de volgende Haagse kans in, maar Delorge faalde vrij voor Timmer en zag zijn inzet na dertien minuten in het zijnet belanden. Charisteas kreeg na zestien minuten de eerste kans namens de bezoekers. De Griek kopte in vrijstaande positie naast.

De kans was geen incident, want Feyenoord nam vanaf dat moment de regie in handen. Het resulteerde meteen in de openingstreffer. De Guzman testte doelman Sergio Sánchez met een lastig schot. De Spanjaard pareerde, maar kon niet voorkomen dat de bal voor de voeten kwam van Kolkka. De Fin profiteerde dankbaar: 0-1.

Feyenoord verzuimde na 34 minuten de marge te verdubbelen. De Guzman kwam vrij voor Sánchez. In plaats van te schieten legde hij af op Charisteas, maar de voorzet miste precisie en de kans ging zo verloren.

Van ADO leek weinig meer te duchten, maar dat bleek een misvatting. Op slag van rust maakte de thuisploeg uit een hoekschop van Konstantinos Loumpoutis gelijk. Hoogendorp kopte koelbloedig binnen: 1-1.

Die stand vormde op dat moment geen juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen, maar Feyenoord bleef er rustig onder. Na rust trok het onverminderd ten aanval om het kwaliteitsverschil in de score tot uitdrukking te brengen. Het slaagde daar na 55 minuten in toen Theo Lucius doorbrak op links en afspeelde op Charisteas. De spits passeerde eerst twee Hagenaars voor hij met een diagonaal schot afrondde: 1-2.

Weer was Feyenoord niet in staat de voorsprong te behouden, al was de 2-2 vooral op pech terug te voeren. De voorzet van Michael Mols werd ongelukkig met de hand beroerd door André Bahia. De toegekende strafschop werd verzilverd door Hoogendorp.

Die klap kwam wel aan bij Feyenoord, en dan met name bij Bahia. De Braziliaan werd vier minuten na zijn handsbal op snelheid gepasseerd door Delorge. In volle sprint slaagde de Belg erin een even fraai als onhoudbaar schot te produceren: 2-3.

Feyenoord toonde veerkracht en kwam snel langszij. Greene speelde af op Charisteas. De Griek bewees opnieuw zijn waarde en schoot bekeken binnen: 3-3.

De wedstrijd bleef spannend en had nog in Rotterdams voordeel kunnen worden beslist. Vijf minuten voor tijd schoot Charisteas hard in, maar dit keer had Sánchez wel een antwoord. Kort erna kreeg De Vries nog de rode kaart na een schop op de enkels van Ron Vlaar. De tijd was te kort om de numerieke meerderheid uit te buiten. De vierde opeenvolgende uitwedstrijd zonder overwinning was daarmee een feit.

ADO Den Haag – Feyenoord 3-3.
19’ 0-1 Kolkka
41’ 1-1 Hoogendorp
55’ 1-2 Charisteas
62’ 2-2 Hoogendorp (strafschop)
66’ 2-3 Delorge
73’ 3-3 Charisteas

Geel: Vincken, Kolk, Elia
Rood: De Vries (87’ wegens harde tackle op Vlaar)

Scheidsrechter: Luinge

ADO Den Haag: Sánchez; Bakkati, Saavedra, Bodde, Lompoutis; Delorge, Schwiebbe, Bosschaart; Kolk, Mols (77’ De Vries) en Hoogendorp (77’ Elia).
Feyenoord: Timmer; Greene, Vlaar, Bahia (73’ Van Hooijdonk), Drenthe; Buijs, Lucius, De Guzman (67’ Derijck); Castelen (71’ Vincken), Charisteas en Kolkka.